Simionescu: Vom scoate la licitatie publica lucrarile pentru sensurile giratorii

P1070434

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, sustine ca nu are de gand sa dea lucrarile pentru constructia viitoarelor sensuri giratorii din municipiu prin incredintare directa, desi, legal, acest lucru ar fi posibil. El a spus ca desi fiecare dintre cele doua sensuri giratorii aprobate de Consiliul Local se incadreaza, ca valoare, sub baremul de 100.000 de euro, care permite realizarea lor prin atribuire directa, nu este obligatoriu ca Municipalitatea sa recurga la aceasta varianta. Mai mult, primarul a declarat ferm ca va opta pentru scoaterea la licitatie  a celor doua lucrari, pentru care bugetul total alocat este de 570.670 lei.

„Este adevarat ca suma este sub 100.000 euro si este adevarat ca exista prevederea respectiva in lege, dar prevederea este o posibilitate, nu o obligatie. Am discutat si vom scoate lucrarile la licitatie publica, cu conditia  <<cel mai mic pret>>. Licitatie electronica. Atunci, daca cineva de la un partid, sau de la altul, doreste sa se inscrie in aceasta formula, se inscrie, intra in SEAP si sunt 24 de ore in care poate sa liciteze pretul fara nicio interventie, din partea nimanui. Acel pret va fi cel adjudecat pentru proiectul respectiv”, a spus Simionescu, facand aluzie la declaratia consilierului Simona Draghincescu, ce s-a oferit, in numele PDL Braila, sa construiasca cele doua sensuri giratorii cu o suma mult sub cea alocata, adica doar 97.000 euro, plus TVA.

De asemenea, edilu-sef  a comentat acid, cu referire la aceeasi oferta: “Ceea ce realizam cu titlu definitiv trebuie sa fie o realizare temeinica, durabila, si nu una pentru doi ani”.