Simionescu:Nu cred ca Danielescu va mai candida pentru functia de inspector scolar general al Brailei

P1080350

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, declara ca a avut ieri o discutie cu fostul inspector scolar general al judetului, Iulian Danielescu, ce l-a informat ca si-a prezentat demisia din functie. Simionescu a lasat sa se inteleaga ca nu a fost surprins de aceasta decizie, avand in vedere problemele juridice ale lui Danielescu, ce a fost trimis in judecata zilele trecute, pentru abuz in serviciu: “Am discutat cu dumnealui, mi-a spus ca a fost invitat la minister, situatia este cea pe care am banuit-o si din aceasta cauza si-a prezentat demisia”.

Intrebat daca a discutat cu Danielescu si cu privire la intentia acestuia de a mai candida pentru un nou mandat de inspector scolar general, la concursul organizat in aceasta luna, edilul-sef a spus: “Nu am discutat chestiunea, dar dumnealui este un om elegant, ca sa spun asa, deci nu cred ca va mai avea o astfel de intentie”.

In ceea ce priveste noul inspector scolar general al Brailei, Cristina Anton, care, teoretic, se va afla la conducerea ISJ doar circa doua saptamani, pana la desfasurarea concursului pentru ocuparea postului respectiv, primarul a comentat: “O stiu pe doamna Anton. E o persoana care indeplineste si functia de conducere de la Casa Corpului Didactic de mai multa vreme, am mai avut diverse intalniri, cand au fost diverse proiecte  ale dumnealor. E un interimat pe care dumneaei il asigura, dar eu sper ca se va desfasura cat mai repede concursul pentru inspector scolar general. Dvs. stiti care este parerea mea: eu cred ca directorii si inspectorii scolari generali trebuie sa dea concurs pe postul respectiv, sa-si asume un program managerial, functie de care sa pot sa-l judec si functie de care el sa aiba o anumit stabilitate, pentru ca atat timp cat un director de scoala, un inspector scolar genenral este numit prin delegare, atunci in orice moment, ca e membru de partid, ca s-a uitat stramb, ca n-a facut aia, pot sa-l scot, ca e cu delegare si sta la pixul meu. Nu asa trebuie sa functioneze lucrurile”.

Precizam ca potrivit informatiilor pe care le detinem, este posibil ca acest concurs pentru ocuparea functiei de inspector scolar general al Brailei sa nu se mai desfasoare la data anuntata oficial, astfel incat mandatul Cristinei Anton sa fie mai lung decat s-a crezut initial.