Simona Drăghincescu, despre COVID-19: Nu înțeleg de ce trebuie tratat un bolnav cu 130.000 lei, când același bolnav poate fi tratat cu 1.000 lei… Cred că există soluții simple la orice problemă, dar unii refuză să le aplice…

Simona Drăghincescu, fost subprefect al Brăilei, consideră că este discutabil modul în care sunt abordate lucrurile în ceea ce privește criza COVID-19 și tratamentele folosite în cazul celor diagnosticați cu COVID-19. Drăghincescu face aceste aprecieri în contextul în care doi medici respectați în domeniul lor (dr. Adina Alberts și dr. Flavia Groșan) au contestat  schemele de tratament folosite pînă acum, iar unul dintre aceștia (dr. Flavia Groșan) a reușit să obțină rezultate foarte bune în tratarea bolnavilor care i s-au adresat și care aveau diagnosticul amintit.

„Nu sunt împotriva vaccinurilor, fiecare are dreptul să facă ce-i dictează conștiința și știința.

Nu sunt împotriva măștilor și cred cu tărie că atunci când esti bolnav TREBUIE să o porți, să stai acasă și pentru că acum nu știm care dintre noi este bolnav o purtăm cu toții încă o perioadă.

Sunt convinsă că mulți, foarte mulți dintre noi am avut boala (COVID-19) fără să știm, ALȚII nefiind așa de norocoși.

Nu sunt împotriva sistemului medical, nu-l critic de obicei, sotul meu făcând parte din el, dar sunt convinsă că mai sunt destui specialiști în sistem.

Nu înțeleg însă DE CE, când intră pe ușa spitalului, nu pun înaintea oricarui alt interes interesul pacientului, că parcă acesta era jurământul depus….

Nu înțeleg de ce TREBUIE tratat un bolnav cu 130.000 lei, când același bolnav poate fi tratat cu 1.000 lei…

Cred că există soluții simple la orice problemă complicată, fie ea și medicală, așa cum este această epidemie/pandemie, dar UNII refuză să le aplice…

Nu înțeleg de ce sunt pedepsiți cei care vorbesc sau vin cu soluții, când este mai ușor să-i asculți, să înveți din experiența lor și să faci lucruri bune pentru cetățenii «cetății» tale…

Nu înțeleg DE CE aleg unii să devină slugi când pot să fie stăpâni…”, a scris Drăghincescu pe o rețea de socializare.

După ce medicii amintiți au fost reclamați la Colegiul Medicilor pentru că au îndrăznit să aibă altă opinie decât varianta oficială pe tema COVID, Drăghincescu a comentat: „Doi medici, 2 femei, care au avut curajul să vorbească public despre sistemul medical, unul despre munca lui (dr de la Oradea), cu beneficiile sale si critici despre alte tratamente aplicate bolnavilor, celalalt (dr. Adina Alberts) despre tratamente sau medicamente ieftine, la îndemâna oricărui amărât, cu costuri pentru spitale de circa 100 de ori mai mici decât acum și cu rezultate extraordinare).

Desigur, cum mă așteptam, acești medici, 2 femei, vor fi cercetate disciplinar de forumul lor «suprem», Colegiul Medicilor. Să vedem câți din acest organism vor avea curajul să-și susțină colegele și opiniile acestora… Părerea mea: NICIUNUL”.