Simona Drăghincescu, despre decizia confiscării mașinilor și căruțelor celor care aruncă gunoi pe domeniul public: Din punct de vedere juridic decizia este ilegală și neconstituțională

Simona Drăghincescu, fost subprefect al Brăilei, consideră „ilegală și neconstituțională” măsura anunțată astăzi de primarul municipiului, Marian Dragomir, privind confiscarea mașinilor și căruțelor celor care aruncă gunoi pe domeniul public.

Drăghincescu a comentat pe o rețea de socializare acest subiect și i-a recomandat edilului șef să caute soluții legale, pentru că „de asta este plătită regește armata de juriști de la Primărie”: „TEORETIC și în principiu Primăria are dreptate, pentru că este inadmisibilă tolerarea la nesfârșit a unei asemenea atitudini și practici.

PRACTIC, din punct de vedere juridic, decizia este ilegală și neconstituțională, iar HCLM adoptată nu poate trece de controlul/avizul de legalitate, dar cum suntem în România este posibil orice. Mâine, poimâine, se trezește vreunul căruia nu-i place cum este așezată o mașină așa cum ar vrea el și dă ordin și o confiscă.

Sunt norme foarte clare despre cum se confiscă bunurile, iar Constituția garantează proprietatea privată indiferent cum se numeste aceasta, căruță, bicicletă, mașină, casă, fabrică sau altcumva. Mai căutați soluții și poate veți găsi și unele legale, pentru că pentru asta este plătită regește armata de juriști de la Primărie, cu câte min 6.000 lei cash/fiecare, nu să vină cu soluții ilegale pe banii cetățenilor.

Cartea, bat-o vina!”.