Simona Draghincescu este in grafic cu campania electorala pentru Primaria Brailei

aaa

Consilierul municipal Simona Draghincescu are de luat o decizie importanta: daca ramane in PNL si devine “soldat credincios” al partidului – adica va respecta deciziile si regulile interne -, sau daca va parasi partidul, ceea ce se va intampla cu surle si trambite, sub forma un show politic, in care ea, in calitate de victima inocenta a uneltirilor si incorsetarilor politice, scarbita de mizeria si coruptia din partide, va declara ca doreste sa revina la statutul de independenta onesta si morala (cel de dinainte de a intra in PDL) si sa lupte de una singura pentru binele Brailei.

Daca pana acum, Draghincescu si-a facut campanie electorala pe socoteala imaginii propriului partid, fara sa o intrebe cineva ( adica fie co-presedintele Alexandru Nazare, fie co-presedintele Catalin Boboc) de sanatate, mai nou, dupa vizita sefilor de la centru, problema nu mai poate fi ascunsa sub pres. Chiar daca Vasile Blaga si Alina Gorghiu au facut-o pe nestiutorii si au declarat ca nu cunosc acest caz, adevarul este ca organizatia PNL Braila fierbe din cauza Simonei Draghincescu, despre care vechii liberali spun ca duce razboaie personale cu propriii colegi, in loc sa-si concentreze atacurile publice asupra adversarilor politici. Mai mult, faptul ca cei doi co-presedinti PNL Braila nici macar nu au abordat subiectul Draghincescu in vreo sedinta de partid, ca nu au catadicsit sa explice colegilor de ce permit continuarea acestor razboaie fratricide care afecteaza imaginea PNL Braila cu un an inainte de alegeri, i-a facut pe vechii liberali sa dea in clocot.

Singura lor satisfactie de pana acum a fost palidul semnal dat intr-o conferinta de presa recenta de co-presedintele PNL Alina Gorghiu, care, dupa ce a spus ca nu cunoaste cazul Draghincescu (sanchi!), a comentat, ”la modul general”: “Orice persoana care nu vede ca singurul adversar al PNL este PSD si isi indreapta critica nu in interior, ci in public, impotriva partidului, se situeaza in afara lui. Acum, nestiind care este speta concreta, va spun ca ramane la latitudinea conducerii judetene sa decida daca s-a incalcat sau nu aceasta decizie. Cert este ca au cadrul ferm si clar sa poata lua aceasta masura, in conditiile in care cineva din interiorul filialei nu isi expune ideile sau criticile in interior, ci o face in afara, pentru ca acest lucru vulnerabilizeaza filiala si ajuta PSD. Iar eu cred ca daca suntem decisi sa castigam alegerile, toti trebuie sa tragem in aceeasi directie”.

Daca ne intrebati pe noi, pentru ca declaratia ei sa fie clara si pentru Simona Draghincescu, Gorghiu trebuia sa faca la final precizarea: “Nu in directia lui Alexandru Danaila”. Fiindca dupa cum s-a dovedit in ultima vreme, Draghincescu chiar trage intr-o singura tinta, o face in rafale si are si precizie, atat cand e vorba de tras foc cu foc, cat si atunci cand trage la foc automat.

In acest razboi cu Alexandru Danaila pe care-l duce de una singura (fiindca acesta nu raspunde public atacurilor ei), Draghincescu a oprit focul la un moment dat, pentru scurt timp, probabil cat sa incarce cu munitie, dupa care a reluat atacul. Ramane de vazut daca acum, dupa vizita conducerii centrale a PNL, ea va inceta definitiv focul si isi va pastra criticile pentru sedintele interne – caz in care acestea nu-i mai folosesc la nimic, fiindca nu-si poate face imagine de luptator anticoruptie, daca nu se manifesta public.

Draghincescu stie ca daca ramane in PNL, nu are sanse reale sa fie desemnata candidatul partidului la Primaria Braila si ca atare, daca vrea sa candideze, trebuie s-o faca fie din alt partid, fie pe cont propriu. Ca atare, ea trebuie sa decida daca accepta sa rateze sansa de a candida ( si in opinia ei, si sansa de a castiga Primaria), sau iese din PNL (prin demisie sau excludere – mai convenabila pentru ea este excluderea, fiindca victimizarea va fi mai usor de realizat, in ochii publicului-tinta) si isi vede de campania electorala, in calitate de candidat la Primarie.

Daca ne intrebati pe noi, ea a luat deja aceasta decizie si isi urmeaza cu succes propria strategie de campanie electorala pentru candidatura la Primaria Brailei. Si in acest domeniu, al pregatirii (din timp) pentru viitoarele alegeri, in materie de imagine,  conducerea PNL Braila ar avea ce sa invete de la Simona Draghinescu…