Simona Draghincescu a plecat cu Danaila la Bruxelles. Pentru Danaila s-au asigurat masuri speciale de paza

12021955_1038957346135787_1701564871_n  12032433_1038959626135559_762196668_n

Liberala Simona Draghincescu a plecat cu dusmanul ei propriu si personal, liberalul Alexandru Danaila, la Bruxelles. Danaila nu o considera pe Draghinceasca dusmanca, fiindca el e mai potolit de felul sau, dar Simona are in ea destula ura pentru amandoi, asa ca reuseste sa mentina de una singura relatia dintre ei la nivelul de “dusmanie”. Si totusi, dupa cum va spuneam, Draghinescu este de ieri cu Danaila la Bruxelles. Si daca va ganditi ca Simona l-a luat cu forta pe junele Alexandru (ca sa fie clar, ne referim la Danaila, cand spunem Alexandru), gresiti. A mers de bunavoie si nesilit de nimeni, fiindca a considerat ca aceasta poate fi o ocazie potrivita sa socializeze cu adversarii politici din propriul partid si poate, sa se si impace cu ei. Nu de alta, dar s-a gandit ca daca Draghincescu reuseste sa-si scoata din minte imaginea lui in biroul de viceprimar din Palatul Administrativ, poate reusesc sa puna de-o neutralitate agreabila.  (Bine, in mintea ei, Simona si-l inchipuie legat cu lanturi de biroul amintit, in timp ce ea il tortureaza cu salbaticie, explicandu-i in amanunt unde a gresit, juridic vorbind, cand l-a  ajutat pe Balan s-o reclame pentru nu stiu ce nereguli de la Directia Pietelor. Dat fiind ca in fantezia ei, Danaila este legat si are si un calus in gura, el nu-i poate intrerupe speech-ul si nici microfonul, asa ca trebuie s-o auda pana la capat, timp de trei ore si jumatate, dupa care ea o ia de la capat, neobosita, fiindca interlocutorul are o expresie perplexa, dovada clara ca n-a inteles in totalitate explicatiile…)

Invitatia a venit din partea europarlamentarilor Traian Ungureanu si Ramona Manescu, ce s-au oferit sa suporte toate cheltuielile, numai sa-i aduca pe cei doi la Bruxelles, in vizita la Parlamentul European, pentru a vedea impreuna ce inseamna armonia si colaborarea intre popoare (sau intre orice parti cu opinii diferite, de sub soare). Cand invitatia a sosit la Braila, conducerea organizatiei judetene PNL, care stie bine ca “Simona Draghincescu” si “armonia” sunt antonime, a intrat in panica, dupa care a hotarat sa-i lase sa mearga (ca nu avea nimeni curajul sa-i spuna Simonei sa nu se duca), dar sa-i asigure macar o minima protectie lui Danaila. Nu de alta, dar Draghincescu vede rosu inaintea ochilor, cand il priveste pe Alexandru (repetam, ne referim la Danaila) si nu se poate abtine. Si exista riscul major ca daca Danaila nu-si tine gura inchisa pe parcursul celor cateva zile, cat dureaza deplasarea de la Bruxelles, colega lui de (diz)armonie sa-i   dea  una   peste bot(ic). Liderii PNL si-au amintit de o perioada nu foarte indepartata, cand in plina campanie electorala, intr-o localitate din judet, pe strada principala, Draghinceasca a sarit la gatul unui alt coleg de partid, Costel Balan – si nu ca sa-l imbratiseze. Balan, care e de doua ori cat Danaila, a rezistat eroic, chiar si atunci cand Simona l-a bruscat si l-a tras de haine. Conducerea liberala locala nu putea risca insa sa iasa o asemenea panarama la Bruxelles, fiindca una este sa te faci de rasul satului in judetul Braila si alta, in ditamai metropola europeana.

Marea lor problema este ca Draghincescu nu e genul de femeie care le are cu croseta; ea mai degraba le are cu croseul. Si adevarul este ca in calitate de vajnic Luptator anticoruptie, nici nu poti sa apari cu ghergheful, sau dand cu mopul – trebuie sa arati ca ai sange in instalatie, sa dai cu barda, ca sa rupi gura targului (la propriu, nu la figurat).

De teama ca in procesul de rupere a gurii targului, colega lor sa nu-i rupa vreo chestie si lui Danaila (si ne referim la vreun nasture, evident), dupa o matura chibzuinta, conducerea PNL Braila a decis sa trimita impreuna cu cei doi – chipurile intr-o deplasare politica, dar, de fapt, ca sa-l apere pe viceprimar – inca vreo cateva (zeci de) persoane. Asa s-au vazut trecuti pe lista primari, consilieri si fruntasi liberali braileni, care se plimba de ieri prin Bruxelles, admirand peisajul, dar de fapt, stand cu ochii pe Draghincescu ca (inspectorii PSI) pe butelie.

Ca sa fie toata lumea multumita, in delegatie au fost inclusi si fosti PDL-isti (precum Danut Lungu sau consilierul judetean Gicu Mitache), care au consemn sa incerce sa o tina pe Simona cat mai departe de viceprimar, dar si vechi liberali (precum consilierul judetean Ovidiu Nechita), care au menirea sa faca scut in jurul lui Danaila, in caz de atac inamic. Dupa cum se poate vedea si intr-una dintre fotografiile de la fata locului (fotografii postate pe retelele de socializare de membrii echipei de protectie speciala), scutul functioneaza destul de bine, iar Draghincescu este tinuta la distanta…

Si daca Alexandru este destul de prudent vorbeasca in soapta si numai cand este cu spatele la Simona, la distanta de minimum 30 de metri, atunci o sa avem bucuria ca in cateva zile, sa ni se intoarca acasa si viceprimarul, si consilierul municipal Draghincescu, si echipa de interventie intreaga. Doamne-ajuta!