Simpozionul de Artă Plastică Brăila 2023 și-a desemnat câștigătorii

Simpozionul de Artă Plastică (Tabăra de pictură), desfășurat în perioada martie-iunie la Brăila și-a desemnat câștigătorii.

„Alt an, altă ediție a acestui eveniment, o nouă provocare pentru elevii din clasele V-VIII din toată țara, înscriși în concurs, pe o temă de suflet, «Cămașa cu altiță», tema pentru care interesul elevilor și al profesorilor îndrumători de a participa la cele doua secțiunirespectiv «Pictură» și «Desen» -, a fost foarte mare.

Tema celei de-a IV-a ediții nu a fost aleasă întâmplător, întrucât are ca scop promovarea și valorificarea patrimoniului etnografic, dar și stimularea și aprecierea valorilor tradiționale de către tânăra generație, într-o lume modernă. Manifestarea din acest an a fost dedicată împlinirii a 20 de ani de la adoptarea Convenției pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial de către Unesco”, se arată într-un comunicat dat publicității.

Comisia de jurizare – alcătuită din Traian Țamuris, Nicoleta Olteanu și Marilena Ioanid, artiști plastici și profesori din domeniul artei – a decis acordarea următoarelor premii:

SECTIUNEA DESEN:

Premiul I  – Mocanu Sânziana

Premiul II – Rădiță Ana

Premiul III – Borbely Dumitru Bogdan

Mentiunea I – Dogărescu Elena

Mentiunea II – Balaurea Alexandra-Cristina

Mentiunea III – Mihăilescu Myron

SECTIUNEA PICTURA:

Premiul I – Dumitrescu Alessia-Teodora

Premiul II – Zama Rafaela

Premiul III – Ion Anastasia

Mentiunea I – Radu Erika-Maria

Mentiunea II – Dracea Ana-Iarina

Mentiunea III – Neacșu Maria

Simpozionul de Artă Plastică  a fost organizat de Consiliul Județean Brăila, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Primăria municipiului.