SIRBU, CATRE DRAGOMIR: DACA VOIATI SA RESPECTATI SARBATORILE LIPOVENILOR, TREBUIA SA DESZAPEZITI STRAZILE IN CARTIERUL LOR, NU SA TINETI APRINSE INSTALATIILE DE SARBATORI IN TOT ORASUL!

444

Consilierul judetean Marian Sirbu (PNL) este ingrijorat de valoarea facturii pentru iluminatul public aferenta lunii in curs, dupa ce a constatat ca Primaria continua sa aprinda instalatiile luminoase de Sarbatori, desi ne aflam deja la jumatatea lunii ianuarie.

Sirbu accepta doar partial explicatia primarului Marian Dragomir, care a explicat ca trebuie respectate si sarbatorile rusilor lipoveni – respectiv Craciunul si Revelionul rusilor lipoveni de rit vechi, care au avut loc pe 7 si respectiv, pe 15 ianuarie – si de aceea, va lasa instalatiile pana pe 20 ianuarie.

Consilierul judetean este insa de parere ca daca edilul vrea sa respecte  lipovenii din oras, ar trebui sa inceapa prin a curata “la negru” toate strazile din cartierul lor (Pisc) – strazi care sunt inca acoperite partial de zapada sau gheata – si apoi, sa lase aprinse doar instalatiile din zona amintita, astfel incat cheltuiala publica sa fie mai mica. Intr-un comentariu postat pe o retea de socializare, intitulat „RESPECTUL PRIMARULUI”, Marian Sirbu scrie: <<Asa arata cartierul Pisc, cartier in care traiesc majoritatea rusilor- lipoveni din Braila, rusi lipoveni alaturi de care primarul Brailei a serbat Revelionul pe rit vechi si pe care primarul afirma ca-i respecta. Acesta este „motivul” pentru care, in pragul unei CRIZE ENERGETICE NATIONALE ( cel putin asa afirma Seful Guvernului si cativa ministry – dar eu deduc ca ei mint, din moment ce la noi se consuma nu doar fara economie ci chiar nesabuit) , la Braila iluminatul specific sarbatorilor de iarna va functiona pana pe data de 20 ianuarie.
Domnule Primar, puteati sa respectati sarbatorile acestor locuitori ai urbei noastre, montandu-le mult mai multe instalatii de iluminat in cartierul locuit de acestia (sunt montate 7 instalatii pe 7 stalipi si 3 instalatii ce traverseaza strada Matei Basarab), deszapezidu-le strazile (sunt deszapezite bine doar doua strazi – Eroilor si Matei Basarab), asfaltandu-le strazile (mai mult de jumatate sunt pietruite si pline de gropi) si puteati sa opriti iluminatul inutil din restul orasului, iluminat care COSTA si pe care nu-l platiti din buzunarul propriu, ci din bani publici. Cred ca acesti bani puteau fi cheltuiti eficient, pe lucruri de care locuitorii acestui municipiu chiar au nevoie, fara a stirbi in vreun fel respectul fata de comunitatea lipovenilor din Braila.
Recunosc faptul ca „motivul” a sunat frumos, numai ca nu pare a fi si real, daca facem cativa pasi prin cartierul Pisc.

P.S. Cei care vor sa comenteze negativ la aceasta postare sunt rugati sa tina aprise toate luminile din casa pe toata perioada noptii timp de doua saptamani si sa comenteze dupa ce vor plati factura pentru acele zile>>.

(foto – strazi din cartierul Pisc)