SIRBU: CIDIEDD A FOST FACUTA PENTRU O ANUMITA PERSOANA. E O GAURA NEAGRA SI PROPUN CA CJ SA SE RETRAGA DIN ACEASTA ASOCIATIE

Consilierul judetean Marian Sirbu (PNL) este de parere ca “Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” (CIDIEDD) – infiintat de fostul presedinte CJ Gheorghe Bunea Stancu in 2004 – a fost creat pentru o anumita persoana si ca de fapt, aceasta asociatie nu-si are rostul. Desi noul presedinte al CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), este convins ca CIDIEDD este util si spune ca acesta a atras finantari europene in valoare de 40 miliarde lei vechi, Sirbu ramane la parerea lui.

In plus, liberalul a amintit ca dupa ce fostul director  CIDIEDD, Adrian Rindunica (PSD) a plecat ca secretar de stat in Ministerul Muncii,  pesedintele CJ Braila a declarat ca va numi in locul acestuia un om din interior, ca sa existe o continuitate, dar dupa cateva zile,, Chiriac a numit interimar un om din interiorul PSD, adica pe consilierul municipal Razvan Popescu.

Ca atare, Marian Sirbu ca concluzionat ca CIDIEDD e o gaura neagra si a propus iesirea CJ Braila din aceasta asociatie: “40 de miliarde, daca va uitati dvs, sunt pe cativa ani, nu pe un an! Sunt pe cativa ani! Dumnealor n-au atras fonduri europene in ultimii 2-3 ani nici macar cati bani le-am dat noi!”

“Multumiti Guvernului Ciolos ca a dat drumul la toate axele de finantare!”, a replicat Iulian Chiriac.

“Noi multumim administratiei locale PSD, care ne-a spus ca va numi acolo un om din interior presedinte si intr-adevar, din interiorul PSD-ului a numit!”

“Nu conteaza de unde este, principalul e sa-si faca treaba!”

“Nu conteaza, dar dvs ati spus! Dvs va contraziceti de la o zi la alta, domnule presedinte! Si o sa va propun sa ne retragem din aceasta asociere care nu este decat o gaura neagra pentru judetul Braila!”, a incheiat Sirbu.

Precizam ca in 2016 si in 2017,  CIDIEDD a primit de la CJ Braila cate 5 miliarde lei vechi.