SIRBU: “CINE SUNTETI DVS, SA MA OPRITI SA VORBESC?” CHIRIAC: “SUNT PRESEDINTELE CONSILULUI JUDETEAN!”

Spirite infierbantate, astazi, in sedinta CJ Braila, cand a fost vorba despre repararea unor drumuri judetene.

Fiindca la ultima sedinta a Consiliului Judetean din acest an a iesit cu scantei la mai multe puncte de pe ordinea de zi, presedintele Iulian Chiriac a incercat sa reduca riscul aparitiei unor schimburi dure de cuvinte, limitand luarile de cuvant ale alesilor, daca acestea nu se refereau punctual la subiectul aflat in dezbatere la acel moment. Consilierii liberali au protestat, insa, reprosandu-i lui Chiriac ca nu ii lasa sa-si spuna opinia, iar in discutie au intrat si alti alesi, astfel incat s-a ajuns la tonuri ridicate si replici acide.

Un astfel de schimb de replici pe un ton ridicat a avut loc chiar intre presedintele CJ, Iulian Chiriac si consilierul Marian Sirbu (PNL), care s-a aratat extrem de nemultumit de modul in care s-au reparat unele portiuni de drum judetean, in cursul acestui an. Cand seful judetului a spus ca Sirbu va lua cuvantul abia la finalul sedintei, la punctul “Diverse”, ca sa ridice aceasta problema, liberalul a izbucnit: “Dar cine sunteti dvs, sa spuneti ca ramane la <<Diverse>>?”. “Sunt presedintele Consiliului Judetean!”, a replicat Chiriac.

„Drumurile stim cu totii ca sunt vai mama lor… Sper sa nu se mai opreasca asfaltul, sau modernizarea drumului, la 1 km sau 800 de metri de localitate, asa cum s-a intamplat cu drumul catre Ciocile. E drept ca nu era primar PSD atunci; acum aveti primar PSD si acolo, puteti sa continuati”, a continuat Sirbu.

„Deci vad ca continuati campania electorala! A fost rugamintea mea sa facem administratie, nu campanie electorala, dar daca asta doriti…”, a spus  Chiriac.

“E problema dvs cum interpretati, daca e campanie electorala sau… Eu zic ca este realitatea. Realitatea e campanie electorala? Eu nu cred.”

“Hai domnule, deja… E obraznicie deja!” a fost de parere consilierul Fanel Burtea (PSD), care a dat ochii peste cap, ostentativ, pentru a exprima exasperarea.

“Domnilor, daca spun ceva ce nu va convine dvs, nu e obraznicie. Sunt realitati ale judetului Braila, pe care dvs nu vreti sa le vedeti. I-am trimis inclusiv domnului presedinte niste fotografii cu niste drumuri. Sa vedeti ce fel s-au reparat drumurile alea! Va ingroziti! Sunt fotografii facute pe drumuri pe care s-a intervenit anul acesta, domnule presedinte! Se vad peticile ca sunt noi, va duc si acolo, sa le vedeti. E o situatie greu de explicat. Sunt 70 de gropi pe asfalt si se astupa una, si se merge mai departe”, a spus Sirbu.
“Fa-le tu, ma!”, i-a sugerat lui Sirbu consilierul Stefan Catalin Iordache (PND).