SIRBU: EU NU MA SIMT IN SIGURANTA PE STRAZILE BRAILEI. E MAI RAU CA LA INCEPUTUL ANILOR ’90 SI ASTA SE DATOREAZA SI INEFICIENTEI POLITIEI

Informatiile oficiale prezentate de conducerea Politiei brailene, in care se vorbeste mereu despre faptul ca “mentinerea ordinii si sigurantei publice a reprezentat permanent o prioritate pentru IPJ Braila”, precum si statisticile care dau bine nu-l impresioneaza deloc pe consilierul judetean Marian Sirbu (PNL), care sustine ca nu se simte in siguranta pe strazile municipiului. Sirbu a facut acest comentariu in plenul unei recente sedinte CJ Braila, in care a fost prezentata o informare cu privire la eficienta activitatii desfasurate de IPJ Braila in primele 9 luni ale acestui an.

Liberalul a amintit de incidentele sangeroase din ultima perioada, care au adus Braila in prim planul presei centrale: ”Ce ma deranjeaza cel mai mult este faptul ca noi, ca braileni – sau cel putin eu nu ma simt in siguranta pe strazile Brailei. Suntem vedete nationale, suntem campioni la <<facut buzunare>> cu cutitul, la omorat oameni, la impuscat,  am ajuns in momentul asta mai rau ca la inceputul anilor ’90. Unde am ajuns?!

Daca ne uitam in acel raport, ar trebui sa aplaudam Politia, mai ceva ca Jandarmeria; dar nu e asa! Nu este asa deloc! Suntem oameni care locuim in orasul asta si nu este deloc cum se prezinta in raport.

Toata lumea se plange ca n-au nu stiu ce dotari. Au mai multe dotari decat aveau in 2000. Si daca citim numai presa locala, vedem ca se intampla de n ori mai multe lucruri rele decat atunci. Si asta cred eu ca se datoreaza si ineficientei Politiei judetene”.

Presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac,  a admis ca evenimentele din ultima perioada nu sunt de natura sa-i faca pe braileni sa se simta in siguranta si a cerut ca Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP) sa-l invite pe seful IPJ Braila la o discutie pe aceasta tema: “Am rugamintea sa convocati de urgenta o sedinta a  ATOP,  in care sa-l convocati si pe domnul Gluga, ca sa faceti analiza acestor ultime evenimente si sa stabiliti un plan rapid de actiuni, astfel incat sa ajungem la diminuarea numarului acestui gen de incidente”.