SIRBU: LEGEA CERE 3 ZILE, PENTRU CONVOCAREA UNEI SEDINTE EXTRAORDINARE A CJ. SEDINTA DE ASTAZI ESTE NELEGALA, PENTRU CA S-A TINUT LA O ZI DUPA CONVOCARE

Daca liberalul Ovidiu Nechita a contestat astazi legalitatea discutarii proiectului de buget pe anul in curs in cadrul unei sedinte extraordinare a CJ Braila, opinand ca doar “epidemia de prostie” poate justifica acest lucru, colegul sau de partid, consilierul Marian Sirbu (PNL) spune ca si daca ar fi fost legala discutia amintita intr-o sedinta extraordinara, cea de astazi nu a fost convocata corect, deci oricum este nelegala. Marian Sirbu a explicat astazi in plen ca potrivit legii, intre data anuntarii sedintei si data desfasurarii acesteia trebuie sa treaca un interval de cel putin 3 zile, ceea ce nu este cazul acum,  fiindca sedinta de astazi, 10 martie, a fost anuntata pe data de 8 martie.

Mai mult, Sirbu a declarat ca n-a avut nici macar posibilitatea sa participe la sedinta in care s-a discutat bugetul in comisia de profil, fiindca  fost anuntat ieri abia atunci cand sedinta respectiva era pe punctul de a incepe, asa incat nu a putut ajunge: “Niciun partid, niciun consilier n-a putut sa vina cu un amendament la acest buget. Era, de fapt, imposibil. Noi am primit bugetul pe mail undeva tarziu in data de 8 martie; pe data de 9, Comisia de buget finante a fost convocata in felul urmator, telefonic: <<Domnule Sirbu, eu sunt la CJ la comisie. Veniti?>>. Bineinteles ca nu aveam cum sa vin instantaneu, nu puteam sa ma teleportez.

Nu putem sa dam o asemenea <<importanta>> bugetului judetului Braila! Daca dvs ati cauta putin in urma, sa vedeti ca Prefectura ne-a spus exact cum se convoaca o sedinta de CJ, cu termene, cum se numara zilele. Noi avem de fapt o zi, termen pe care l-ati dat dvs. Daca numarati si ziua in care ati dat proiectele si convocarea, daca numarati si ziua asta, poate avem trei, dar in mod legal, e doar o zi, cea de ieri. Trebuiau minim 3 zile pentru o sedinta extraordinara”.