SIRBU: PACIENTII AJUNG IN SPITALUL JUDETEAN SI NU GASESC NIMIC ACOLO. NICI PERFUZOARE, NICI SER FIZIOLOGIC, NICI MACAR BANELELE INJECTII

Noi sesizari legate de lipsa unor medicamente si materiale sanitare la Spitalul Judetean Braila si de pacienti care sunt obligati sa si le cumpere singuri. Consilierul judetean Marian Sirbu (PNL) a vorbit astazi, in cadrul sedintei CJ Braila, despre acest gen de probleme care pare ca, de ani de zile, nu pot fi rezolvate la unitatea medicala amintita.

Sirbu i-a solicitat managerului Spitalului Judetean, Delia Rasnoveanu, sa-i spuna ce are de gand sa faca pentru a reusi sa rezolve problemele legate de aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare, astfel incat  pacientii internati acolo nu mai fie obligati sa cumpere  de la farmaciile din oras astfel de lucruri: “La fiecare sedinta, doamna manager, ne solicitati sa modificam statul de functii, sa modificam ceva in organigrama, mai puneti, mai scoateti…

Am inteles cum e cu personalul, la o institutie atat de mare cum e spitalul. Dar cum e cu materialele din spital? Ca toata lumea spune ca noi la spital n-avem nici macar perfuzoare, ca n-avem ser fiziologic, ca n-avem nici macar banelele injectii. Si noi discutam de cu totul si cu totul altceva!

Care sunt, de fapt, problemele reale – noi stim doar o parte din ele – si cum va ganditi dvs ca manager, sa le si rezolvati? Pentru ca pacientii ajung in spital si nu gasesc de niciunele acolo. Absolut nimic nu mai are spitalul in ziua de astazi!”.