SÎRBU: SECȚIA CHIRURGIE I DIN CORPUL A AL SPITALULUI JUDEȚEAN S-A TRANSFORMAT ÎNTR-UN RING DE BOX, ÎN CARE O ASISTENTĂ BATE O ALTĂ ASISTENTĂ. ȘI APOI VICTIMA ESTE AMENINȚATĂ SĂ-ȘI RETRAGĂ PLÂNGEREA. CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN SPITALUL ALA?

Bătaie între asistente la Secția Chirurgie I din Corpul A al Spitalului Județean Brăila – asta a reclamat astăzi, în cadrul ședinței CJ Brăila, liberalul Marian Sîrbu. El declarat că dincolo de gravitatea fapului că au ajuns să se bată asistentele în spital, și mai grav este faptul că victima ar fi supusă la presiuni pentru a-și retrage plângerea, fiindcă agresoarea „are spate” și beneficiază de protecție.

Consilierul liberal a spus în plen: „Am niște informații că la Secția de Chirurgie I din cadrul Corpului A al Spitalului Județean s-a transformat așa, într-un ring de box, în care o asistentă bate o altă asistentă și victima este după aceea chemată și de către asistentul șef de secție și de către directorul medical al spitalului și tot  acea asistentă este amenințată să-și retragă plângerea, ceva de genul. Unde am ajuns? Ce se întâmplă în spitalul ala? Acolo fiecare face chiar ce vrea, că are spatele mai mare unul decât altul?”.

Președintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), a răspuns: „În momentul de față cred că sunt prea mulți pe metru pătrat, dar tot ce înseamnă aceste conflicte…”

„Păi cum puteți să-mi spuneți că «sunt prea mulți pe metru pătrat»? Și atunci trebuie să se bați?!”, a intervenit Sîrbu.

„Nu, era o glumă! Ține de caracterul fiecăruia… Cum să sari la bătaie?! Eu știu că în momentul de față la Spitalul Județean există o Comisie de disciplină care este legal constituită și trebuie să-și facă datoria. O să analizeze împreună cu directorul medical, cu directorul de îngrijiri – că fac parte din această Comisie -, să vedem ce s-a întâmplat acolo, cine sunt vinovații și să-i tragă la răspundere”.

„Păi și când se întâmplă chestia asta, domnule președinte, că e veche, adică are vreo lună?”

Directorul Spitalului Județean, Delia Râșnoveanu, a precizat: „Comisia de disciplină nu se poate întruni pe perioada stării de urgență, discută numai cazurile ultraurgente online. Urmează peste două săptămâni să ia toate cazurile”.

„Doamna manager, cunoașteți cazul, nu?”, a întrebat liberalul.

”Da, am aflat”

„Și eu am aflat cu stupoare. Nu pot să cred că o victimă este chemată de asistentul șef de secție și amenințată, asistent șef de secție care nu a amenințat numai respectiva asistentă, a amenințat majoritatea corpului de asistente din cadrul secției de Chirurgie că „îi termină el până iese la pensie». Am înțeles că mai are câteva luni până iese la pensie. Nu știu ce spate are el acolo, dar are un spate greu… la fel ca și asistenta care este agresoare care, din câte am înțeles eu, a fost plimbată prin mai multe secții și corpuri ale Spitalului Județean, că ar avea și anumite probleme cu niște substanțe din astea mai puternice… Nu știu dacă e glumă sau e bârfă, dar vă rog frumos să luați toate măsurile care se impun. Nu se poate să ajungem într-un asemenea hal, într-o astfel de instituție!”.

„În momentul în care lucrurile vor intra în normalitate și se vor ridica restricțiile, Comisia de disciplină își face datoria. Eu vă spun că toate cadrele medicale ar trebui în primul rând să se gândească la actul medical și nu la chestii de genul ăsta, de a sări la bătaie. Facem acum anchetă la spital să vedem cine s-a bătut… “, a spus Chiriac.

„Din punctul meu de vedere este un caz foarte grav, domnule președinte.”

„Este foarte grav, dar treaba noastră este să atragem atenția Comisiei de disciplină să-și facă datoria cum trebuie.”

„ Chiar și online poate să se întrunească acea Comisie de disciplina și să rezolve o problemă care este extraordinar de gravă și extraordinar de urgentă. Și o rog pe doamna manager să ne informeze pe toți în legătură cu acest caz, cu ceea ce s-a întâmplat acolo și de măsuri s-au luat.”

„ OK. O rugăm pe doamna manager să ne facă o informare privind decizia Comisiei de disciplină în legătură cu acest caz”, a încheiat discuția Chiriac.