SIRBU: SIMIONESCU A CONSACRAT ASFALTAREA PE PLOAIE, DRAGOMIR SI CHIRIAC LANSEAZA ASFALTAREA DE IARNA

Consilierul judetean Marian Sirbu (PNL), constata ca dupa fostul primar Aurel Simionescu, ce “a consacrat asfaltarea pe ploaie”, noul edil sef al municipiului, Marian Dragomir (PSD), precum si noul presedinte CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), lanseaza “asfaltarea de iarna”. Sirbu a constatat amuzat entuziasmul cu care primarul Dragomir a anuntat zilele trecute pe o retea de socializare ca s-a adjudecat licitatia si ca va incepe in cateva zile asfaltarea strazilor si plombarea gropilor, insa liberalul spune ca de fapt, edilul sef nu stie toate datele problemei.

Mai exact, potrivit consilierului PNL, firma Micatis Prod, a omului de afaceri Aurel Gropeneanu, a cumparat, intr-adevar, o statie de asfalt – lucru de care Dragomir era incantat -, insa aceasta inca nu este pusa in functiune, deci nu poate produce asfalt: “Dupa un an si jumatate de experimente pe masinile brailenilor si ale celor care ne-au tranzitat orasul, primarul Dragomir mai face un experiment: vrea sa vada cum se face asfaltarea iarna. Daca Simionescu ne-a aratat cum se face asfaltarea pe ploaie, domnul Dragomir vrea sa ne arate cum se face asfaltarea iarna.

Ca am semnat contractul cu o firma care nu este <<consacrata>> – adica abonata la bani publici braileni – e o veste imbucuratoare, intr-un fel; ca firma respectiva s-a folosit de un artificiu, pentru ca experienta ei nu este a ei, si s-a asociat cu o alta firma abonata la bani publici, de aceasta data, din judetul Galati, si au reusit sa depuna un dosar la licitatie…

Din punctul meu de vedere, pretul cel mai scazut, folosit ca singur criteriu la licitatie, este gresit, nefiind dublat si de solutiile tehnice pe care le aplica constructorul.

Am vazut ca saptamana trecuta, toata lumea il felicita pe Stancu pe Facebook, pentru castigarea asfaltarilor din Braila. Acum eu nu stiu daca Stancu a castigat printr-un interpus, daca domnul Gropeneanu este un interpus al lui Stancu; asta mai putin conteaza. Sau nu ca ar conta mai putin, dar nu stiu daca este asa. Dar stiu un singur lucru: ca asfaltarea nu va demara cand spune domnul primar. Si am sa va spun si de ce: intr-adevar, domnul Gropeneanu a achizitionat statia de asfalt, dar statia nu este pusa in functiune, din informatiile pe care le am. Nici macar nu este montata in intregime. Si atunci vor demara, probabil, asfaltarile, daca domnul Gropeneanu va cumpara asfalt de la concurenta.

Numai ca e un lucru de care n-a tinut cont nici domnul primar: asfaltarea se face la anumite temperaturi. Deci nu poti sa asfaltezi la orice temperatura a mediului ambiant, chiar daca dumnealui ne spune ca va ninge pe 21 decembrie. OK; dar poate ingheata maine.

Mai mult decat atat: plombele asfaltice, din cate stiu eu, au o perioada de garantie de 6 luni. Adica fix pana la primavara, cand le luam din nou…”.

Amintim ca licitatia pentru reparatii strazi, covor asfaltic, trotuare, pavaje in municipiu  fost adjudecata de asocierea SC Micatis Prod SRL Braila/ SC Constructia SA Tecuci.