„Soldatul” Cătălin Boboc stă „cu arma la picior” la poarta PNL, gata de lupta politică, dar Popa este rău cu el și-i rănește sentimentele

Liberalul Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii, se vede ca fiind o personalitate de asemenea amploare, încât simplul fapt că cineva îl atacă este suficient ca persoana respectivă să câștige ca imagine publică. Altfel spus, după mintea lui, cei care-l critică/ atacă au motive politice/ electorale (nici prin cap nu-i trece varianta că au motive întemeiate).

Boboc are de mai mult timp mari dificultăți în a-și găsi coechipieri în propriul partid, fiindcă cei mai mulți dintre ei s-au convins deja de ce-i capabil acesta; el n-a reușit să-și facă o echipă serioasă nici în 2020, la alegeri, când la liberali unii au tras în hăis și alții în cea, atât la locale, cât și la parlamentare. În afară de câteva persoane care știau exact ce-i poate pielea, dar aveau interese personale și s-au bazat pe Boboc că-i va ajuta în acest sens, ceilalți liberali i-au dat cu flit, fiindcă ei știu că pierzi bani numai dacă stai de vorbă cu Boboc, darămite dacă te iei în cârd cu el.

Nu e de mirare că noul președinte PNL Brăila, Alexandru Popa – care obișnuiește să umble cu bani mulți la el și face urât dacă cineva încearcă să-i dea țeapă -, nu vrea să stea prea mult de vorbă cu Boboc și nici să se ia în cârd cu el, motiv pentru care Boboc a fost dat în lături (ne referim la apa rămasă murdară după spălare, nu la celălalt înțeles al cuvântului) – ceea ce-l deranjează pe secretarul de stat, care nu vede motive să fie marginalizat.

Boboc a mărturisit aseară, într-o emisiune la Reperul TV, că Popa îi rănește sentimentele când se comportă așa urât cu el: „Noi în PNL Brăila am tot avut discuții și dispute de-a lungul timpului. Am văzut la ultimele două cicluri electorale că nu ne-a ajutat la nimic. Având această experiență, poate colegii mei își fac niște calcule și au zis: «Domnule, dacă te iei de Boboc, câștigi puncte electorale!». Doamne ajută, așa să fie!

Vă spun sincer, nu îmi pică bine atunci când mă întâlnesc la București cu Alex, care e președintele PNL Brăila și discutăm chiar amical aș spune, iar a doua zi dimineață vezi în conferința de presă că…

Eu înțeleg cum funcționează politica. Și eu văd așa: astăzi PNL Brăila are o conducere din care eu nu fac parte si care si-a stabilit un traseu si un obiectiv. Eu pentru PNL Brăila sunt oricând un soldat al partidului cu arma la picior.

L-am auzit pe Alex spunând «Nu a mai venit Boboc de nu știu de când pe la partid». Să ne înțelegem: eu sunt tot timpul aici, eu vin în fiecare săptămână în Brăila, sunt prezent, dar cum spuneam, astăzi pentru PNL Brăila sunt un soldat. Și sunt cu arma la picior. Nu soldații comandă «La stânga!», «La dreapta!», «Hai să facem!» “.

Ne umple mila pentru Boboc, care a avut un trecut glorios, în care era suficient să spună „Hai s-o facem!” și se aduna cârdul, dar constată că pe măsură ce trece timpul, sunt tot mai puține persoanele care răspund la comanda „Hai s-o facem!” și dacă răspund, nu le ține mult, fiindcă dacă apucă să-l cunoască mai bine, fac stânga împrejur.

 

Acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare.