Șomerii neindemnizați primesc o primă de activare de 1.000 lei la încadrarea în muncă

AJOFM Brăila îi informează pe cei interesați că șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă de cel puțin 30 de zile, care nu iau de indemnizație de șomaj, pot beneficia de o primă de activare în valoare de 1.000 lei, neimpozabilă, în situația în care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 3 luni.

Prima de activare se acordă în două tranșe, astfel: *o tranșă egală cu 50% din cuantumul stabilit, la data angajării; *o tranșă egală cu 50% din cuantumul stabilit, după expirarea perioadei de 3 luni de la angajare.

Persoanele care doresc să se înregistreze în evidența AJOFM Brăila în vederea obținerii unui loc de muncă și pentru a participa la măsurile active oferite se vor prezenta, în funcție de localitatea de domiciliu, la: *sediul A.L.O.F.M. Brăila, din Sergent Tătaru, nr. 2, corp B, etaj 3 (în curtea Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”); *Punct de lucru Făurei – Str. Republicii nr. 34; *Punct de lucru Însurăței – Str. Brăilei nr. 18. Documentele necesare: *actul de identitate; *actele de studii și de calificare; *carnetul de muncã sau alte acte care atestă existența unor raporturi de muncă ori de serviciu, în cazul persoanelor provenite din muncă; *declarație pe propria răspundere că persoana nu are restricții medicale care o împiedică să presteze muncă sau că are eventuale restricții medicale care o împiedică să presteze o anumită muncă.

În cazul neîncadrării în muncă cererea în vederea medierii trebuie reînnoită la 6 luni.