Spagarii de la Politia Rutiera Braila au fost prinsi de cinci ofiteri DGA sub acoperire

IMG_20150511_092819

Politistii spagari de la Politia Rutiera Braila au fost prinsi cu ajutorul unor ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie, care au lucrat sub acoperire, fie ca soferi, fie ca agenti. Cateva detalii privind modul in care s-au derulat investigatiile in acest caz sunt prezentate de evz.ro, care precizeaza ca totul a inceput in luna octombrie 2014, atunci cand procurorii s-au autosesizat pentru fapte de coruptie la Politia Rutiera din Braila, iar dosarul a ajuns la procuroarea Denisa Cristodor, cea care coordoneaza ancheta. Urmatorul pas a fost ca cinci ofiteri de la Directia Generala Anticoruptie (DGA) sa primeasca identitati noi, ei fiind folositi ca investigatori sub acoperire: soferi, sau agenti.

“Cea mai grea misiune a revenit unei politiste de la DGA, care a primit numele de cod <<Andreea Lungu>> si a fost detasata la Biroul Rutier. Acesta a observat cum pretindeau bani <<colegii>> de Rutiera: <<sa faci cinste>>, <<sa dai noroc>>, cum era data mita: in asigurare, in palma – cu ocazia strangerii de mana, in portbagajul masinii de politie, sau cum erau denumite codificat sutele de lei: <<bete>>, <<bastoane>> sau <<bilete>>. In timpul anchetei, <<Andreea Lungu>> a observat ca agentii primeau mita pentru a inchide ochii la contraventii rutiere, faceau interventii pentru rudele sefilor, sau musamalizau accidente cu victime. Potrivit interceptarilor, unul dintre agenti, Ion Emanuel, consuma bauturi alcoolice si in timpul serviciului, conducand sub influenta bauturilor alcoolice pe drumurile publice, atat masina personala, cat si cea de serviciu”, se arata in evz.ro.

Amintim ca in acest dosar sunt vizati mai multi agenti de politie braileni, dintre care 11 sunt retinuti pentru 24 de ore, iar alti 10 sunt cercetati sub control judiciar

“Practic, aproape toti angajatii Biroului Rutier au fost pusi sub acuzare, iar din cei patru necercetati, doi sunt ofiteri de politie, iar doi agenti de politie au fost in concediu de odihna in perioada in care au fost monitorizati”, mai scrie evz.ro.