Spectacol folcloric dedicat sărbătoririi Unirii Principatelor Române, în comuna Ciocile

Astăzi, 22 ianuarie, la ora 12, în comuna Ciocile din județul Brăila se va desfășura un spectacol folcloric dedicat sărbătoririi Unirii Principatelor Române. Evenimentul va avea loc la Monumentul Eroilor și va fi susținut de membrii Ansamblului folcloric „Zestrea Bărăganului”.

Grupul a luat ființă pe 10 decembrie 1990, sub numele de „Grâușorul”, după 10 ani și-a schimbat denumirea în „La lină fântână” – titlul unui colind din repertoriu -, iar din decembrie 2020 este cunoscut drept „Zestrea Bărăganului”. În cei  30 de ani de activitate ansamblul folcloric a participat la foarte multe festivaluri și spectacole din țară (Sighetul Marmației, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, București, Buzău, Slobozia, Galați,  Brăila),  dar și din străinătate (Franța, Republica Moldova).

Manifestarea de la Ciocile este organizată de Consiliul Județean Brăila, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Primăria municipiului și va fi transmisă live, pe pagina de facebook Centrul.de.Creatie.Braila.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns