Spectacole de teatru si muzica, dedicate „Zilelor Brailei”

visul unei nopti de gala 4

Teatrul “Maria Filotti” ofera brailenilor o serie evenimente inedite, in cadrul programului de manifestari dedicat Zilelor Municipiului, ce se vor desfasura in perioada 14-17 august 2014.

*Joi, 14 august, de la ora  20.00,  in curtea interioara a Bibliotecii Judetene „Panait Istrati” va fi organizata o masa rotunda dedicata aniversarii a 130 de ani de la nasterea scriitorului brailean Panait Istrati,  cu participarea unor importante personalitati ale istoriei si criticii literare, precum si a doua mari nume  ale  lumii teatrale. Este vorba despre regizorul artistic Catalina Buzoianu, precum si actorul, regizorul si fostul director al Teatrului „Maria Filotti”, Constantin Codrescu. Cu aceasta ocazie, se va prezenta in premiera filmul „Eu, tu, noi, Panait Istrati”,  in regia Ancai Cismaru.

*Vineri, 15 august, in Gradina Publica, de la ora 21.00, va avea loc cel de-al saselea eveniment  T.M.F. Independent. Cu acest prilej,  va fi oferit spectacolul  „Visul unei nopti de gala”, one man show cu Alin Florea, pe un text si acompaniat la pian de Cornel Cristei, in regia lui Radu Nichifor. In deschidere, „Reflexii lirice”, sustinute de actriţa Wanessa Radu, acompaniata la pian  de Cornel Cristei.

* Sambata, 16 august, in Gradina Publica, de la orele 11,30, este programat „Bagheta magica”, un spectacol de magie cu  scenariul si regia semnate de   Andrei Teasca. Seara, de la ora 20.30 in acelasi spatiu, in organizarea Casei de Cultura, este pregatit un adevarat maraton de jazz si blues sustinut de doua trupe consacrate brailene : Band-ul Moonlight Shadow si trupa Out of signal. Regalul de muzica de calitate va fi continuat de super trupa de blues Nightlosers si de Hanno Hoffer.

* Duminica, 17 august,  de la ora 21.00. in gradina restaurantului Boema este pregatit T.M.F. Independent 7, cu spectacolul „Ochiul si Timpanul”, in interpretarea si conceptia artistica a caricaturistului Costel Patrascanu si a cantautorului de muzica folk  Daniel Iancu.

De asemenea, Teatrul Maria Filotti programeaza in serile de 14, 15, 16 august, de la ora 21.00,  in fata intrarii  in teatru, din strada Mihai Eminescu,  o serie de proiecti antologice din spectacole, sub genericul “Nostalgic T.M.F. “,  dedicate marilor personalitati regizorale: Catalina Buzoianu (14 august), Radu Afrim (15 august) si Victor Ioan Frunza (16 august).

Precizam ca participarea publicului este libera la toate manifestarile organizate in cadrul Zilelor Brailei, cu exceptia evenimentului T.M.F. Independent 7, organizat la restaurantul Boema. Biletele pentru acest   eveniment  pot fi procurate de la contabilitatea teatrului, acces -intrare actori, strada Mihai Eminescu , zilnic( luni – vineri ) orele 9.00-15. 00.