Spitalul Județean de Urgență Brăila devine Spitalul Clinic Județean de Urgență. Acesta are în prezent trei secții clinice și s-ar putea să urmeze și a patra

CJ Brăila a aprobat astăzi schimbarea denumirii Spitalul Județean de Urgență în Spitalul Clinic Județean de Urgență. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că unitatea medicală amintită are în prezent trei secții clinice și este posibil să aibă în curând și o a patra.

În condițiile în care nu s-a anunțat public decât înființarea primei secții clinice, consilierul județean Dănuț Lungu (PNL) a întrebat în cadrul ședinței dacă nu este nevoie de cel puțin două secții de acest tip, pentru ca un spital să devină spital clinic.

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), a declarat că în documentele prezentate consilierilor la mapă era prezentată informația privind existența celor trei secții clinice și  i-a ironizat pe liberali într-o declarație făcută într-o conferință de presă:  „M-aș fi bucurat ca colegii de la PNL, pe lângă lecția de muzică, să treacă și la lecția de medicină, că ei se mai pricepeau acolo.

Prima secție clinică este cea de Medicină internă, a doua este secția de Chirurgie generală și a treia secție clinică este secția de Chirurgie plastică. Cea de a patra secție pe care o pregătim și ne dorim să o avem va fi secția de Diabet. Doamna doctor Voineag, colega noastră de partid, își va da doctoratul în acest an, este cadrul didactic în cadrul Facultății de Medicină, dacă își va lua toate competențele necesare, atunci vom transmite la minister, pentru a deveni și secția de Diabet secție clinică. Și atunci vom avea patru secții clinice”.

Șeful județului a mai precizat că acesta este un început, iar dacă vor fi și  alți medici din Spitalul Județean Brăila care își vor lua doctoratele se va putea  discuta și despre alte secții care ar putea deveni clinice.

Chiriac și-a exprimat speranța că odată ce Spitalul Județean de Urgență Brăila a devenit spital clinic, se va rezolva și problema lipsei de medici, care a fost o constantă în unitatea medicală amintită ani la rând.