Sport si sanatate, in aer liber

DSCF6233

“Sport si sanatate, in aer liber” – este numele unui program organizat de Asociatia Clubul de turism ”Proilavia” din Braila, in cadrul unui proiect de educatie non-formala pentru un stil de viata sanatos, finantat de Consiliul Judetean. Copiii, dar si tinerii sunt asteptati in fiecare zi in parcurile din municipiu, dar si in alte 3 localitati din judet, pentru a-si petrece timpul in aer liber, dar si pentru a face miscare.

Proiectul se deruleaza in perioada 1 iulie 2014 – 31 octombrie 2014 si are ca scop principal constientizarea in randul copiilor si tinerilor a importantei alegerii si mentinerii unui stil de viata sanatos, prin incurajarea practicarii exercitiilor fizice  in aer liber. Activitatile sportive diverse se desfasoara in municipiul Braila, in orasul Insuratei si in comunele Chiscani si Viziru. Pana acum, zeci de copii si tineri din orasul Braila si comuna Chiscani au participat la primele activitati-concursuri nonformale, jocuri, stafete, olimpiada vesela, activitati fizice si sportive, vanatoare de comori, sport alternativ, orientare turistica.

“Venim in intampinarea copiilor si tinerilor printr-o metoda nonformala, noua si inovatoare de intelegere a rolului si scopului practicarii de exercitii fizice si a unui sport cat mai frecvent, chiar si in spatii nonformale (pe alei, in parcuri, pe faleza Dunarii, pe trotuare, etc). Justificarea alegerii acestor tipuri de activitati practice cu tematica sportiva deriva din faptul ca acestea ii ajuta in cresterea increderii in propriile capacitati, accentul punandu-se pe dezvoltarea abilitatilor, a fair-play-ului, a spiritul de competitie, a unui stil de viata sanatos si chiar a lucrului in echipa. De asemenea, copiii vor dezvolta o atentie sporita fata de starea lor de sanatate si asupra faptului ca trebuie sa practice cat mai multe activitati sportive in aer liber si sa creasca  numarul de ore dedicate miscarii. Proiectul se deruleaza in perioada iulie-octombrie si este  finantat de Consiliul Judetean Braila, prin Programul pentru finantarea nerambursabila a activitaților nonprofit de interes judetean – cultura, culte, sport pentru anul 2014”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii de presedintele Clubul de turism ”Proilavia”, Gabriel Lala.
Mai multe informatii, precum si programul de desfasurare a activitatilor amintite, le  gasiti la www.sport-si-sanatate-in-aer-liber.blogspot.ro si www.facebook.com/sport-si-sanatate-in-aer-liber.