Stadionul Progresul, subiect de noi discuții în CLM Brăila. Primarul Dragomir către consilierul Drogeanu: „E penibil! După ce ani de zile ați criticat acest stadion, acum hop și dvs, să-i tăiem buricul și să-i dăm un nume. Noi îl construim, dvs îl botezați!”

Stadionul Progresul, aflat în plin proces de reabilitare, a fost subiect de replici acide și în cea mai recentă ședința a Consiliului Local Municipal Brăila.

Totul a pornit de la o intervenție a viceprimarului Alexandru Jantea Crican (PSD), care l-a întrebat pe consilierul Alexandru Drogeanu (PNL) dacă liberalii au depus în ultimele săptămâni vreun proiect de hotărâre prin care să „revoluționeze” viața brăilenilor. Întrebarea a fost pusă în contextul în care într-o ședință anterioară viceprimarul le reproșase liberalilor că în cei trei ani ai actualului mandat nu au venit cu niciun proiect și „n-au avut nicio contribuție” la dezvoltarea județului.

„Vreau să-l întreb pe domnul consilier Drogeanu dacă a reușit să elaboreze acel proiect revoluționar pentru viețile brăilenilor și în ce constă el. Cel la care a făcut referire în ședința anterioară, au spus că la următoarea ședință vor veni cu un proiect care va revoluționa în mod fundamental viața cetățenilor din acest oraș”, a spus ironic Alexandru Jantea Crican.

Dat fiind că Drogeanu nu a auzit ce este întrebat, viceprimarul a reluat întrebarea: „Poate îi facem și-o schemă… Săptămâna trecută sau ședința trecută ați spus că veți aduce în discuție în cadrul CLM Brăila un proiect de hotărâre. Întrucât 3 ani de zile ați fost timizi și n-ați reușit să aduceți niciun fel de contribuție orașului, ați spus că acum veți aduce. Vreau și eu să știu dacă ați reușit!”.

Consilierul Petrică Popa (PNL) i-a solicitat colegului său Drogeanu să nu răspundă provocării și a declarat: „Eu voi ignora aberațiile spuse înainte și vă voi adresa, domnule primar, o rugăminte: lucrările merg bine pe Calea Galați, dar începând de săptămâna trecută au terminat porțiunea dintre strada Rahovei și strada Ștefan cel Mare și pe perioada zilei, când există trafic, se funcționează pe două fire între Rahovei și Ștefan cel Mare, dar între Ștefan cel Mare și Griviței se circulă pe un fir pe ambele sensuri. Eu consider că ar fi bine să se blocheze”.

Jantea Crican nu s-a lăsat: „Eu l-am întrebat pe domnul consilier Drogeanu cu privire la posibilitatea de a nu mai fi timid după 3 ani de zile, de a elabora un proiect pentru a-l înainta CLM și dvs, domnule Popa, ne-ați avertizat cu privire la un anumit subiect care se desfășoară pe o zonă care este în momentul de față șantier deschis din municipiu. Ați spus că «aberațiile»… Hai să ne înțelegem: eu înțeleg acest joc politic, știți foarte bine că la acest capitol nu am avut niciun fel de problemă de a purta discuții tendențioase sau nu neapărat tendențioase cu absolut oricine. Dar acum să veniți să spuneți… «aberații»… în ce constau?

Aberații ați spus dvs atunci când ați spus că veți veni cu un proiect de hotărâre și că ați fost timizi 3 ani. Eu n-am făcut altceva decât să vă întreb după 3 ani și după ce ați spus ședința trecută că veți veni cu un proiect de hotărâre, în ce constă el. L-am întrebat pe el, nu pe dvs și nici nu aveți calitatea de avocat al lui; în loc să răspundeți la întrebare, dvs veniți să ne spuneți că într-o zonă de șantier deschis se circulă deficitar”.

Drogeanu a răspuns: „La momentul respectiv – că nu o să venim acum, într-o săptămână, cum doriți dumneavoastră -, o să venim într-adevăr cu un proiect, dar nu imediat. Nu am spus că o să venim imediat. Vreau să vă răspund ca să nu spuneți că m-au acoperit alții pe mine”.

Primarul Marian Dragomir (PSD) a intervenit cu un răspuns pentru consilierul Popa: „Este un aviz de trafic eliberat de Poliția Județului Brăila, prin Serviciul Rutier, constructorul a adresat o nouă solicitare acestuia, urmează să vedem când va ieși, astfel încât în funcție de lucrări, fluxurile de trafic să se redirecționeze pe strada respectivă. În mod nornal n-ar fi trebuit să se circule pe firul celălalt, dar nu mai avem foarte mult și vom circula mult mai bine pe Calea Galați”.

Mai apoi edilul șef a precizat că liberalii au depus un proiect de hotărâre privind atribuirea unei denumiri Stadionului Progresul, cu numele unui fotbalist.

„Nu vă supărați, domnule primar, ce nume? Maradona sau ce?”, a întrebat viceprimarul ironic.

„Nu; lăsați, n-are niciun rost. Doi ani de zile domnul Drogeanu a spus că nu se întâmplă nimic la stadion. Apoi a criticat orice: că nu se face, că gardul, iarăși a revenit la gard. Vă aduceți aminte, am adus și de la Federația Română de Fotbal adresă scrisă că totul este în regulă.

Dânsul tot n-a crezut. Avem două spețe astăzi. Un ziar din Brăila – este vorba de ziarul «Obiectiv» – a lansat un concurs: ce nume să-i dea podului. Scriu unii pe Facebook: «podul lui Tudose”. Am și eu o propunere, ca să decongestionăm ședința: să-l numim «gardul lui Drogeanu». E penibil, domnule consilier! După ce ani de zile ați criticat acest stadion, n-ați votat bugetul – că e nevoie de bani ca să se facă -, acum veniți când vedeți că au terminat de reabilitat sala de sport, vestiarele, toaletele, acum lucrează la pregătirea de montaj a scaunelor, hop și dvs, să-i tăiem buricul și să-i dăm un nume. Atât ați putut, domnule consilier, să-l botezați! Noi îl construim, dvs îl botezați”.

Articole asemănătoare

Comment

  • Nicolescu Sorin Ciprian

    17/06/2023

    Primaria nu a construit stadionul Progresul , primaria doar l-a renovat fiindca el deja era construit de circa 53 ani , ca el s-a aflat in ruina asta e o alta poveste dar in general realizarile primariei Braila actuale s-au facut pe vechea infrastructura construita in regimul trecut dinainte de 89′ cu exceptia podului de peste Dunare !

    Replay

Lasă un răspuns