Stancu: Candea sa faca Muzeul sa functioneze, nu sa stea prin universitati si comisii!

wcandea

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, i-a transmis astazi directorului Muzeului, Ionel Candea, ca nu are de gand sa-i mai dea vreo cladire pentru institutia amintita, dat fiind ca, deocamdata, nu face
treaba prea buna cu administarea celor pe care deja le are. Stancu a explicat ca nici nu-i trece prin cap sa incredinteze Muzeului si cladirea monument istoric din strada Polona nr 14 si i-a recomandat lui Candea sa se preocupe mai mult sa scoata bani din cladirile pe care le are, ca sa se autofinanteze si mai putin de activitatea sa personala ca profesor universitar si membru al unor comisii nationale: „Muzeul are trei corpuri, are suprafata, nu gluma; ele au fost refacute in totalitate, majoritatea. Are Casa Casa Colectiilor de Arta, pe care i-am dat-o in administrare, are Casa <<Panait Istrati>>, are Casa <<Fanus Neagu>> la Gradistea, are Muzeul de Stiintele Naturii, unde vrem ca, impreuna cu Primaria, sa facem un fel de Gradina Botanica. Are suficiente cladiri. N-o sa transformam toata Braila in muzee, ca vrea Candea.

El sa faca sa functioneze Muzeul pe care il are acum. Sa treaca la autofinantare, ca vom taia in continuare din banii pe care ii dam acolo! Sa treaca la autofinantare! Sa-si foloseasca priceperea ca sa aduca acolo copii, sa aduca adulti, asa cum face Biblioteca. Nu sa stam prin universitati si prin comisii, pe la Bucuresti si apoi sa batem la usa presedintelui CJ, ca vrem bani. Noi mergem pe autofinantare, intai sa scoatem banii si dupa aia sa-i cheltuim. Ei pleaca invers, <<sa ne dati ca sa-i cheltuim>>. Ei au o singura preocupare, sa cheltuiasca”.