Stancu: Cei din Palatul Agriculturii au noroc ca nu sunt in subordinea mea!

palatul agriculturii1

*presedintele  CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este nemultumit de modul in care este administrat Palatul Agriculturii

 

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, sustine ca a fost intrebat recent de “organele statului” despre ce se intampla cu Palatul Agriculturii, care la exterior, se darama pe zi ce trece, iar in interior risca sa ramana fara apa, gaze si curent electric, din cauza unor datorii de zeci de mii de lei la utilitati. Mai exact, este vorba despre datorii de 24.000 lei catre furnizorii de apa si gaze naturale si circa 18.000 lei catre furnizorul de energie electrica, la care se adauga restante de 570.000 lei catre bugetul de stat. Toate aceste datorii figureaza in contul “Casei Agronomului”, institutie care a fost infiintata special pentru a se ocupa de administrarea cladirii in care se afla 10 organizatii profesionale cu profil agricol.

Seful CJ, care ar fi urmat sa preia in subordinea sa Directia Agricola si implicit, Palatul Agriculturii, daca s-ar fi facut descentralizarea, asa cum era planuit, incepand cu 1 ianuarie 2014, spune ca a urmarit ce se intampla in acest imobil si nu este la prima interventie publica in care critica modul in care el a fost folosit in ultimii ani.

Stancu a explicat ca, mai nou, au venit la el reprezentantii mai multor institutii care isi au sediul acolo, pentru a-l instiinta despre lucruri grave care se intampla, din punct de vedere financiar si nu numai. Mai exact, ar fi vorba, printre altele, despre disparitia catorva sute de mii de lei din conturile Casei Agronomului, despre blocarea solicitarii facute de directorul acesteia, pentru un audit din partea Corpului de Control al Ministrului Agriculturii, dar si despre o foarte proasta administrare a cladirii de catre acelasi director, Cristian Ancuta.

Ca atare, a decarat seful CJ, a anuntat si el mai departe institutiile statului abilitate sa se ocupe de astfel de lucruri:

 
)