Stancu, despre Capatana: Se prefigureaza un Mircea Diaconu de Braila!

P1060771

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost iritat astazi de insistenta cu care consilierul independent Marian Capatana (foto) propune finantarea, cu bani de la buget, a unui Simpozion international de sculptura monumentala, care sa dureze 30 de zile si sa se desfasoare in tabara Lacu Sarat. Daca initial acesta a cerut o finantare de circa 4 miliarde lei vechi si a fost refuzat, acum, consilierul a mai redus pretentiile si a venit cu o noua cerere, care ar presupune o suma de numai 2,5 miliarde lei vechi. Simpozionul, asa cum propune Capata, ar urma sa ia numele lui Nicapetre, iar cel din acest an va fi editia I, fiindca alesul local doreste o permanentizare a manifestarii. Nici de aceasta data, insa, cererea lui Marian Capatana n-a avut succes.

“Ati venit la mine cu domnul respectiv cu bugetul de 4-7 miliarde, v-am spus ca nu suntem de acord cu asa ceva, pentru ca trebuie sa avem grija de bani.  N-am nimic impotriva sa-l faceti, dar hai sa pregatim o astfel de manifestare cu argumente si cu bani. Ca toti avem idei, dar cu banii stam prost. Daca n-o sa cred in asa ceva, n-o sa votez un asemenea proiect. Discutam separat, punem pe hartie, veniti cu specialisti si lamuriti-ma. Daca ma lamuriti, eu sunt de acord sa-l promovam”, a spus Stancu.

Cand Capatana i-a replicat ca in acest caz nu este vorba numai de votul lui, ci si de al celorlalti consilieri, seful CJ s-a enervat si  a comentat: “Se pare ca noi am facut in Consiliul asta un obicei de a ne da in stamba, asa, de a demonstra cat de preocupati suntem de asemenea lucruri. As fi foarte bucuros, atat cat mai stau pe scaunul asta, daca v-ati apleca asupra unor lucruri care chiar ii intereseaza pe ceteni. Ca extremisme de-astea pe care dvs le promovati, cu Muzeul Figurilor de Ceara si altele, nu sunt  de interes!”.

In final, Stancu a concluzionat ironic: “Se prefigureaza un Mircea Diaconu de Braila!”.

Cand s-a supus la vot, consilierii au respins propunerea amintita, cu doar 3 abtineri si un vot pentru (cel al lui Capatana).