Stancu a fost luat de acasa, pentru a fi dus din nou in fata instantei

Image1(1)   Image2

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, va afla astazi daca va ajunge dupa gratii, dupa ce procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati au solicitat inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura preventiva a arestului. Cererea amintita a fost formulata pe data de 21 august, dupa ce anchetatorii au descoperit ca seful CJ n-a respectat termenii arestului la domiciliu, asa cum au fost impusi de instanta. Mai exact, Gheorghe Bunea Stancu ar fi luat legatura cu unul dintre suspecti, desi instanta l-a obligat sa nu comunice cu ceilalti inculpati, suspecti sau martori din dosarul in care oficialul brailean este cercetat pentru abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese. Amintim ca suspectul in cauza este Vasile Soare, angajat al firmei “Concivia”, la care  Stancu este actionar.

Tribunalul Galati a precizat, la momentul depunerii solicitarii procurorilor DNA, ca a acordat un  termen de 5 zile pentru a se realiza “citarea legala a inculpatului Bunea Stancu, astfel incat acesta, personal sau prin aparator, sa-si poata formula apararile si sa cunoasca in detaliu acuzatiile parchetului din cererea de inlocuire a arestului la domiciliu cu masura arestarii preventive efective”.

In urma cu cateva minute, Stancu a fost luat de acasa de doi politisti in civil, pentru a fi dus in fata instantei de la Tribunalul Galati, unde, la ora 11, este programata sedinta de judecata. El parea – sau cel putin incerca sa dea impresia ca ar fi relaxat, insa a refuzat sa faca orice declaratii ziaristilor prezenti in fata casei sale.

Amintim ca magistratii au dispus pe data de 8 august masura arestului la domiciliu pentru 30 de zile in cazul lui Gheorghe Bunea Stancu, dar daca instanta va constata ca acesta a incalcat, intr-adevar, termenii ce i-au fost impusi, seful CJ risca sa petreaca restul perioadei, pana pe 6 septembrie, dupa gratii.