Stancu a fost revocat din functie. Prefectul va propune organizarea de alegeri anticipate la CJ Braila

Image4 - Copy

Prefectul judetului, Vasilica Vilcu, a emis astazi ordinul de revocare din functie a presedintelui suspendat al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, ca urmare a faptului ca acesta a primit de la Inalta Curte de Casatie si Justitie o sentinta definitiva, prin care a fost gasit vinovat de incalcarea regimului conflictului de interese. Ordinul prefectului i-a fost deja adus la cunostinta lui Stancu si a fost transmis si Consiliului Judetean.

“Prefectul judetului a emis ordinul prin care se constata incetarea inainte de termen a mandatului presedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu. Ordinul a fost transmis care domnul Bunea Stancu, iar Consiliul Judetean a  fost instiintat de emiterea acestuia. Domnul Bunea Stancu are dreptul sa conteste in termen de 10 zile. In cazul in care nu se intampla acest lucru, ordinul devine definitiv, prin necontestare”, ne-a declarat Mircea Tudosie, seful Cancelariei prefectului.

Intrebat ce se va intampla in continuare, odata emis ordinul de revocare, Tudosie ne-a explicat: “Consiliul Judetean va lua act de acest ordin, iar dupa expirarea celor 10 zile, prefectul propune Guvernului organizarea de alegeri pentru presedintia CJ, iar Guvernul va stabili data alegerilor, in termen de maximum 90 de zile”.

Intrebat daca exista vreo posibilitate ca CJ sa nu “ia act” de ordinul de revocare, seful Cancelariei prefectului ne-a raspuns: “Nu, nu se poate. Procedural, CJ doar ia act, nu se emite vreo hotarare, nu se voteaza nimic, pur si simplu este citit ordinul prefectului in sedinta CJ”.

Amintim ca zilele trecute, primvicepresedintele PSD Braila, Aurel Simionescu, declara ca si daca se va emite ordinul de revocare din functie a lui Stancu, trebuie vazut “in ce masura” CJ Braila va lua act de acesta.