Stancu: Nu ma ingrijoreaza ca presedintele Basescu m-a nominalizat pentru a treia oara

P1070367

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, spune ca nu este ingrijorat de faptul ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, l-a nominalizat public pentru a treia oara, legat de ceea ce seful statului considera a fi un caz de coruptie.  Mai concret, presedintele Traian Basescu a declarat marti seara, la un post de televiziune central, ca se poate vorbi de coruptie in tentativa de trecere prin Ordonanta de Urgenta, de catre Guvern, a unei suprafete de teren catre Consiliul Judetean Braila, condus de Gheorghe Bunea Stancu. “Nu avem explicatii nici pana acum de ce prin OUG au trebuit trecute hectarele de teren de la Academia Agricola <<Sisesti>> la CJ Braila. De ce nu avem explicatii publice? Ma astept la o autosesizare a Parchetului pe aceasta tema”, a declarat Traian Basescu.

In ceea ce-l priveste, Stancu a afirmat astazi ca nu-si face griji in legatura cu insistenta cu care Traian Basescu revine asupra acestei chestiuni: “Si ce trebuie sa fac eu acum? Nu ma ingrijoreaza, dar lupta domnului presedinte nu este cu mine, cred ca va dati seama de asta. Eu sunt presedintele Consiliului Judetean care a beneficiat de o Ordonanta de Urgenta care a trecut de Senat, dar, din cate am inteles, in Camera Deputatilor n-a luat voturile necesare de la Comisia de Agricultura… Deci atat timp cat n-avem o legislatie care sa-mi permita sa dau bani la agricultura, nu am ce sa fac. Ei comenteaza, dar eu ce ar fi trebuit sa fac, sa refuz Ordonanta de Urgenta? Eu cred ca domnul presedinte nu este bine informat – parerea mea personala.

Noi avem nevoie in Romania de cercetare agricola, asta este clar, dar avem nevoie si de o legislatie care sa-mi permita sa fac atribuiri de fonduri de la buget pentru agricultura. Astazi nu avem acest lucru, ca sa pot sa ajut si ANIF-ul si partea de cercetare si sa incep si cu agricultorii zona agricola promisa.

Problema este alta: exista un proiect care probabil va fi declarat castigator si noi nu putem sa-l continuam, atat timp cat nu avem legislatia necesara si  nu putem sa alocam fonduri. Treaba este mult mai complicata, pentru ca este vorba de vreo 14 milioane de euro care ar fi fost investiti in acest proiect – si nu sunt bani putini, pentru cercetare”.