Stancu: Nu sunt dispus sa dau 2 milioane de euro pentru cladirea Spitalului TBC

spit tbc

Negocierile intre conducerea Consiliului Judetean Braila si proprietarul imobilelor in care functioneaza in prezent Spitalul TBC din municipiu, pentru achizitionarea cladirilor de catre administratia locala, sunt in faza finala.

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a anuntat astazi in plenul CJ ca pentru cladirea dispensarului din curtea spitalului i s-au cerut 250 mii de euro, pe care nici nu-i trece prin gand sa le dea, pentru ca aceasta nu face decat 100-150 de mii de euro. Pe de alta parte, Stancu a precizat pentru imobilul in care functioneaza spitalul, una dintre evaluari se ridica la peste 2 milioane euro – iarasi, o suma mult peste ceea ce este dispusa sa plateasca conducerea Consiliului. Seful CJ a explicat ca a solicitat sa i se faca o analiza comparativa cu privire la costurile pe care le-ar presupune amenajarea unui spital TBC nou, de la zero, fata de costurile presupuse de reparararea si reamenajarea imobilului amintit. Stancu a admis ca il intereseaza spatiul in care functioneaza deja spitalul, pentru ca poate amenja acolo si un parc de circa 3.000 mp pentru bolnavii de plamani.

Presedintele CJ se asteapta sa ajunga in curand la o intelegere cu proprietarul cladirilor si spera ca la viitoarea sedinta a CJ, din luna iunie, va putea veni in fata consilierilor cu o propunere concreta, spre aprobare.