Stancu propune un parteneriat pentru functionarea sectiei Radioterapie a Spitalului Judetean

patient_having_radiotherapy_63234600

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, se gandeste la perfectarea unui parteneriat, pentru o cat mai buna functionare a viitoarei sectii de Radioterapie, a carei constructie este in faza finala. Stancu a explicat consilierilor judeteni ca, in opinia sa, functionarea sectiei poate fi asigurata pe doua cai: una ar fi ca CJ sa faca  investitii in intreaga aparatura, ceea ce ar insemna cateva milioane de euro, insa nu ar rezolva problema personalului medical necesar. Cea de-a doua, propunsa de seful CJ consilierilor, a fost realizarea unei asocieri, sau a unui parteneriat, care se vizeze functionarea sectiei amintite: “Cu sectia de radioterapie am ajuns in faza finala. Mai avem doar partea hoteliera de facut, sau altfel spus, acea zona in care pot sta temporar oamenii care fac temporar radioterapie. Acolo va trebuie sa cumparam un scintigraf si doua acceleratoare liniare de particule, unul de joasa-medie si altul, de medie si inalte. Acest lucru se poate face pe doua cai. Una este  sa punem banii noi, ca-s 6, 7 sau 8 milioane de euro, vedem care sunt preturile si depinde ce cumparam; alta este sa gasim un partener care sa acopere ceea ce insemna dotarea si personalul de specialitate. Sigur, cand vorbesc de o asociere pe partea de radioterapie, ma refer si la preluarea de catre eventualul partener sau asociat al nostru, a zonei de operare. Nu stiu acum daca va fi asociat sau partener, dar va spun ca si principiu. Va trebui sa ne gandim foarte bine cu privire la o eventuala asociere, putem pune conditii ca aparatele sa nu fie mai vechi de nu stiu cati ani. De asemenea, putem preciza ca noi, ca si Spital Judetean, nu suntem interesati sa luam parte din profit, ci discutam de parti din venit in procente, dar nu mai putin de un anumit nivel. Adica sa nu inceapa eventualul asociat sau partener sa spuna ca <<veniturile sunt egale cu cheltuielile si nu mai avem sa va dam nimic>>. Deci vom discuta despre procente din venit si despre o suma minima, astfel incat in niste ani, ca sunt 10, ca sunt 15, sa se acopere, in principiu, costul investitiei in cladirea pe care noi am facut-o. Este doar o gandire de-a mea, nu trebuie neaparat sa fie asa, putem sa mai asteptam, putem sa cumparam noi aparatele, dar e adevarat ca daca le cumparam, trebuie sa vedem cine opereaza…

Se poate pune intrebarea de ce am facut cladirea. Cladirea am facut-o pentru ca orice sectie de radioterapie angreneaza in jurul ei lucruri legate de oncologie, de chirurgie oncologica, ceea ce ne dorim foarte mult la Braila si avem un contract de prestari de servicii cu domnul doctor  Nicolae Bacalbasa – care este nepotul doctorului Bacalbasa de la Galati -, cotat ca unul dintre cei mai titrati chirurgi in oncologie si toate lucrurile astea se leaga intre ele. De aceea am optat pentru aceste investitii.

Pana la sedinta urmatoare a CJ avem destul timp sa ne gandim, sa gadim calea cea mai buna pentru a rezolva  cat mai repede aceasta problema – si ne gandim la cateva luni, cand vorbim despre aceasta asociere sau parteneriat”.