Stancu si Mija – arest la domiciliu, Moisiu eliberat sub control judiciar

Image4  mija16  moisiu4

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu si vicepresedinele Florin Mija se vor afla, in perioada urmatoare, timp de 30 zile, in arest la domiciliu. Pe de alta parte, Ghiocel Nicolae Mosiu a fost eliberat sub  control judiciar.

Decizia a fost luata in urma cu cateva minute de o instanta a Tribunalului Galati, unde cei trei au fost prezentati astazi, dupa o noapte petrecuta in arestul Politiei Galati. Seful CJ Braila, vicele CJ si subordonatul lor au fost ridicati ieri de mascati si dupa perchezitii facute atat la domiciliile lor, cat si la sediul institutiei unde lucreaza,  au fost dusi cu duba la audieri, la sediul DNA Galati.

Gheorghe Bunea Stancu  este acuzat ca in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, in perioada 2009-2010, a atribuit in mod ilegal mai multe contracte de  unor firme la care era actionar sau pe care le controla, prin apropiati de-ai sai. Acuzatiile, in cazul sau, sunt de abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese.  Ceilalti doi au fost acuzati de abuz in serviciu.Prejudiciul estimat  de anchetatori in acest caz ar fi de circa 3 milioane lei.