Stancu si Mija, suspendati din functiile de presedinte si vicepresedinte CJ Braila

Image8s  mija16

In aceasta dupa-amiaza, prefectul Brailei, Vasilica Valcu, a semnat ordinele de suspendare din functie a presedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe  Bunea Stancu si a vicepresedintelui CJ Florin Mija. Suspendarea celor doi are loc in urma faptului ca acestia se afla in situatie de arest la domiciliu, in urma unei sentinte pronuntate vineri de Tribunalul Galati. Stancu este acuzat de abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese, iar Mija, de abuz in serviciu in forma continuata, intr-un dosar in care prejudiciul estimat  este de circa 3 milioane de lei.

Suspendarea celor doi este valabila pe perioada arestului la domiciliu, iar in contextul in care, in urma contestatiei depuse de avocatii lui Stancu, Curtea de Apel va schimba aceasta masura preventiva, prefectul va actiona in consecinta.

Ordinele prefectului privind suspendarea din functie a celor doi oficiali le vor fi transmise si acestora la domiciliu, acolo unde se afla in stare de arest.

Curtea de Apel Galati urmeaza sa se pronunte pana la data de 16 august 2014, in privinta contestatiei lui Stancu, ce a cerut inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu eliberarea sub control judiciar.