Stancu si Simionescu ar putea sa renunte la functiile de conducere detinute in PSD Braila

stancu, simi 2

*liderii social-democrati Gheorghe Bunea Stancu si Aurel Simionescu sunt furiosi pentru modul in care a fost nominalizat noul prefect, fara macar ca ei sa fie informati despre persoana care va prelua functia amintita

 

Daca anul trecut, nominalizarea prefectului de Braila Gheorghi Obreja a fost facuta de conservatori in pofida opozitiei PSD-ul local, anul acesta, PC-ul trece iarasi peste opinia social-democratilor locali, ba chiar ii ignora complet, nominalizand-o pe Vasilica Vilcu  fara macar sa ii informeze pe acestia. Presedintele PC Braila, Danut Mihai, nu a comunicat in niciun moment cu liderii PSD locali, desi, potrivit protocolului incheiat la nivel central, acestia ar fi trebuit sa fie macar consultati in privinta propunerii PC pentru postul amintit. Mihai si-a vazut insa de treaba si ieri dupa-amiaza,  conducerea PSD Braila a aflat cu surprindere ca Guvernul a luat in discutie in sedinta sa saptamanala problema prefectului de Braila si ca ar fi fost nominalizata Vasilica Vilcu.

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a confirmat astazi faptul ca a aflat dupa sedinta de Guvern ca “s-a luat in discutie” numele Vasilicai Vilcu pentru functia de prefect, insa a precizat ca atat timp cat nu a aparut nimic publicat in Monitorul Oficial, nu este absolut sigur ca aceasta este noul prefect al judetului, asa cum se discuta. Mai mult, Simionescu a amintit ca si cu Gheorghi Obreja a fost un caz similar, dat fiind ca numele lui “a fost luat in discutie” la un moment dat, dar a fost numit oficial prefect abia dupa circa trei saptamani.

Simionescu a admis astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca PC-ul “i-a dat peste nas” PSD-ului local si a lasat sa se inteleaga ca liderii PSD locali sunt extrem de nemultumiti ca la nivel central se trece peste ei in asemenea mod, cand este vorba despre numirea prefectului de Braila. Problema, spune edilul-sef, nu este neaparat persoana Vasilicai Vilcu, ci modul in care a fost instalata in functie si semnalul care se da, ca imagine, in contextul in care reprezentantii locali ai PSD nu au fost informati macar ca aceasta va fi nominalizata pentru functia amintita si au aflat si ei, ca si presa, “pe surse”, dupa ce s-a intamplat acest lucru.

Potrivit informatiilor pe care le avem, din surse interne de partid, imediat dupa aflarea vestii nominalizarii Vasilicai Vilcu in sedinta de Guvern, presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu si primarul Aurel Simionescu au discutat despre posibilitatea ca, in mod de protest fata de modul in care sunt tratati de conducerea centrala a partidului – respectiv de faptul ca premierul Ponta a acceptat nominalizarea PC-ului fara macar sa-i anunte – sa-si prezinte demisiile din functiile de conducere pe care le detin la nivelul organizatiei judetene. Ramane de vazut daca, dupa supararea initiala si dupa ce vor discuta si cu conducerea centrala a partidului, cei doi lideri PSD vor renunta la aceste variante transante si vor opta pentru o atitudine mai temperata.

In orice caz, se pare ca instalarea oficiala in functie a Vasilicai Vilcu se va face cel mai devreme saptamana viitoare, in prezenta presedintelui PC, Daniel Constantin.

Declaratiile pe care le-a facut astazi Aurel Simionescu pe tema nominalizarii Vasilicai Vilcu pentru functia de prefect al Brailei, aici:

)