Stancu: Sunt pregatit pentru orice, ca viata e facuta si pentru bune, si pentru mai putin bune

Image3

“Eu sunt pregatit pentru orice, ca viata este facuta si pentru bune, si pentru mai putin bune” – este declaratia facuta, in luna aprilie a acestui an, de catre presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, legat de acuzatiile care i se aduc in procesele pe care le avea la acea data cu Directia Nationala Anticoruptie. Intr-o conferinta de presa in care ziaristii l-a intrebat cine crede ca ii va urma in functie, daca va fi declarat incompatibil si va trebui sa renunte la presedintia CJ, Stancu spunea relaxat ca daca se va intampla acest lucru, “eu mi-am luat papusile si am plecat – si am suficienta munca”.

Mai mult, seful CJ comenta ironic, la acel moment, declaratiile vicepresedintelui Ovidiu Nechita, care se arata pregatit sa preia conducerea  institutiei, daca atat presedintele Gheorghe Bunea Stancu, precum si vicepresedintele Florin Mija, vor fi declarati incompatibili si vor fi obligati sa renunte la functiile lor administrative. Stancu  aprecia, atunci, ca e dreptul lui Nechita sa se pregateasca, dar „are mult de munca”,pana sa ajunga la nivelul necesar, fiindca sa conduci o asemenea institutie nu e usor.

Acum, la numai patru luni de la conferinta de presa amintita, atat Gheorghe Bunea Stancu, precum si vicepresedintele Florin Mija se afla in postura de inculpati, iar astazi, instanta ar putea dispune arestarea lor preventiva, astfel incat Ovidiu Nechita  a ramas sa se ocupe, temporar, de conducerea Consiliului Judetean.

Ce spunea  Gheorghe Bunea Stancu acum patru luni, vedeti aici: