Subprefectul Adin Boboc (PNL), întrebat cum de a rămas el în funcție, și nu Nițescu: Poate sunt eu mai vizibil. Am obligația morală să candidez la Ianca în 2024 și Ianca e mai importantă decât Mărașu

„Nu am funcție în partid, nu fac parte din BPJ, sunt un simplu membru. M-am suspendat din funcția de funcționar public și am vrut să intru în politică pentru că eram la momentul respectiv nemulțumit de… sau am zis eu că o să fac… vedeam lucrurile altfel. Și așa am intrat în politică” – este răspunsul dat de Adin Boboc (PNL) ieri, când a fost întrebat de ziariști de ce crede că a fost păstrat el în funcția de subprefect al Brăilei, și nu Nicolae Nițescu (PNL).

Ziariștii l-au abordat pe Boboc după ceremonia de învestire a noului subprefect, Loredana Badiu (PSD), care l-a înlocuit în funcție pe Nițescu și acesta ne-a oferit „explicația” de mai sus. Atenționat că nu a fost întrebat cum a ajuns subprefect, ci de ce a rămas subprefect, Adin Boboc a spus: „Nu știu dacă am avut în plus sau în minus față de domnul Nițescu. Eu nu l-am cunoscut pe domnul Nițescu aici (la Prefectură – n.r.), avem o relație foarte bună. Cei de la partid hotărăsc”.

Boboc nu a negat faptul că a fost păstrat în funcția de subprefect pentru a i se oferi o platformă ca să-și facă imagine în vederea alegerilor din 2024, atunci când cel mai probabil va candida din nou la Primăria orașului Ianca: „Poate că așa a fost viziunea partidului, sunt, să zicem, mai vizibil. A fost o discuție cu domnul președinte (Alexandru Popa, președintele PNL Brăila – n.r.), cu domnul Nițescu (fost subprefect, fost primar al comunei Mărașu – n.r.) și cu mine și așa s-a hotărât. A zis că Ianca e mai importantă decât Mărașu. Ianca e cel mai mare oraș din județ”.

Întrebat direct dacă intenționează să candideze la Primăria orașului Ianca în 2024, Boboc a răspuns: „Am obligația morală să candidez față de cei care m-au votat atunci. Am fost funcționar public, campania electorală nu s-a putut desfășura decât pe perioada campaniei, în rest nu puteam să-mi fac campanie, a fost totul în scurt, puțin forțat și am zis că acum trebuie să…”.

Întrebat, de asemenea, dacă se folosește de funcția de subprefect pentru a-și face imagine, el a negat acest lucru.