Subprefectul Badiu (PSD), despre modul în care arată piețele Brăilei și modul în care se desfășoară activitatea acolo: Aș da nota 10

Hotărât lucru: deși a lucrat până ieri la Colegiul Național „Gh. M. Murgoci”, ca și contabil printre profesori, noul subprefect, Loredana Badiu, mai are de învățat câte ceva în ceea ce privește educația (amintim episodul cu „Sictir”, despre care am relatat ieri), precum și în ceea ce privește exigența în acordarea notelor mari.

După ce a fost unsă ca subprefect al Brăilei, ieri, într-o conferință de presă, am întrebat-o pe Badiu cum ar caracteriza activitatea din piețele din municipiu, având în vedere că în calitatea sa de consilier municipal, a fost reprezentantul CLM în Adunarea Generală a Acționarilor la Administrația Piețelor și Târgurilor SA.

Aceasta a declarat: „În piețe încă sunt obiective de investiții în curs. S-au finalizat obiective de investiții de reabilitare a Pieței Concordia, s-a închis Piața Microhală atâta cât s-a putut și cât ne-a permis ISU, s-a renovat Piața Viziru. În ultima perioadă s-au cumpărat vitrine frigorifice în Hala Centrală, tarabe noi în Piața Viziru. Mai sunt obiective care privesc piața de producători, piața de fructe la Piața centrală… Deci sunt obiective în curs, se lucrează”.

Întrebată ce notă ar da, dacă ar fi să evalueze modul în care arată piețele Brăilei și modul în care se desfășoară activitatea acolo, Loredana Badiu a spus: „Eu nu vreau să fiu subiectivă, implicându-mă direct acolo, dar să știți că din punctul meu de vedere, activitatea se desfășoară în condiții de normalitate acolo și totul este… e puțin cam mult spus «sub control», dar se desfășoară în condiții foarte bune. Aș da nota 10”.

În fața suprinderii noastre, când am auzit de nota 10, subprefectul a continuat: „Da. Îmi asum asta, pentru că acolo toată echipa a muncit, plecând de la AGA la Administrația Piețelor, Consiliul de Administrație și până la membrii executivului de la Piețe”.

Întrebată dacă munca celor de la Administrația Piețelor și Târgurilor se vede în modul în care arată piețele în prezent și în condițiile în care se desfășoară activitatea acolo, subprefectul a spus: „Nu spun că nu-i loc și de mai bine, dar sunt investiții în curs. În momentul în care se va finaliza, într-adevăr, Piața Mare va arăta altă față. Microhala are deja altă față”.