Subprefectul Boboc cere reducerea taxei de salubrizare în orașul Ianca și anunță că dacă nu se întâmplă acest lucru, PNL Ianca va demara un referendum pentru demiterea primarului Chiriță și dizolvarea Consiliului Local

Subprefectul Brăilei, Adin Boboc (PNL), cere public convocarea în regim de urgență a Consiliului Local Ianca pentru modificarea taxei de salubrizare și „aducerea ei la un preț corect de 7-8 lei/persoană/lună”. În cazul în care nu se întâmplă asta, spune subprefectul, PNL Ianca va demara un referendum pentru demiterea primarului Fănel George Chiriță (PSD) și dizolvarea Consiliului Local.

Adin Boboc declară într-un comunicat de presă: „Solicit convocarea în regim de urgență a Consiliului Local Ianca pentru modificarea taxei de salubrizare impusă de primarul Fănel Chiriță, viceprimarul Mircescu Mircea și consilierii locali ai PSD – Cazacu Mirela, Ciortan Romeo, Dragomir Liviu, Lupu Florea, Moșescu Ionel, Mitrea Stefan, Pisică Dănuț, Priceputu George și Stănculescu Radian, la un preț enorm de 22 de lei/persoană/lună!

Cer public rediscutarea acestui Proiect de hotărâre și aducerea taxei de salubrizare la un preț corect de 7-8 lei/persoană/lună, luându-se în calcul următoarele date publice: prețul unic, cantitatea de gunoi depozitată anul trecut și numărul de 8.946 locuitori care trăiesc în Ianca și satele componente, conform datelor ultimului Recensământ.

Este inadmisibil ca locuitorii orașului Ianca și ai satelor componente Berlești, Oprișenești, Perișoru, Plopu și Târlele Filiu să plătească și cel mai scump gunoi din județul Brăila, după ce Ianca a fost obligată să devină groapa de gunoi a Brăilei!

Așa cum spuneam, normal ar fi fost ca Ianca să plătească un preț mai mic comparativ cu localitățile din jur, având în vedere că suntem nevoiți să suportăm zilnic poluarea și mirosul de la tot gunoiul din tot județ depozitat aici. Spre exemplu, comunele Mircea Vodă și Șuțești percep o taxă de salubrizare de 7 lei/persoană/lună, iar Bordei Verde de 5 lei/persoană/lună.

Într-un oraș sărac cum este Ianca, impunerea unei taxe colosale de 22 de lei/persoană/lună înseamnă băgarea oamenilor în faliment personal!

În cazul în care Consiliului Local Ianca nu va scădea taxa de salubrizare în regim de urgență, PNL Ianca va demara procedurile de organizare a unui Referendum pentru DEMITEREA primarului Fănel Chiriță și DIZOLVAREA Consiliului Local Ianca, pe motiv de nesocotire a intereselor generale ale colectivității, potrivit OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.

În condițiile în care niciunul dintre consilierii locali ai PSD Ianca nu s-a opus stabilirii acestei taxe de salubrizare, este clar că ei nu reprezintă interesele oamenilor și nu merită să mai facă parte din Consiliul Local și să încaseze indemnizația de consilier local.

În ceea ce îl privește pe Fănel Chiriță, în toți acești ani de când ocupă funcția de primar, a demonstrat că știe doar matematica simplă, aceea în interes personal!

Administrația Chiriță vrea să își rotunjească veniturile la bugetul local pe spatele oamenilor din această taxă de salubrizare, având în vedere că se apropie alegerile locale, în condițiile în care Ianca are anul acesta un buget de cheltuieli de 688 miliarde lei, iar anul trecut a avut un excedent bugetar de 164 miliarde lei.

Domnilor Francisk Chiriac și Ionel Epureanu (președintele și vicepreședintele CJ Brăila – n.r.), faceți-vă timp și convocați-l la partid pe primarul Fănel Chiriță pentru o oră de matematică aplicată în interesul oamenilor, nu îi mai tratați cu dezinteres și aroganță pe locuitorii din Ianca și satele componente, care și așa sunt obligați să vă suporte mizeriile din tot județul!”.