Subprefectul Boboc îl acuză pe primarul din Ianca, Fănel Chiriță, că minte: „Vă încurcați în propriile minciuni și cu această ocazie ies la iveală nereguli grave din Primăria pe care o conduceți!”

Subprefectul Brăilei, Adin Boboc (PNL), susține că primarul orașului Ianca, Fănel George Chiriță (PSD), a mințit când a declarat ziariștilor că piața din localitate are apă și că abia după ce a apărut în presă acest subiect edilul a dat ordin să se facă lucrările necesare pentru alimentarea cu apă, ca să-și acopere minciunile.

Boboc mai afirmă într-un comunicat dat publicității că primarul a mințit și în ceea ce privește achiziția de tarabe noi, dovadă că data de achiziție a tarabelor era 31 iunie, în condițiile în care luna iunie are 30 de zile: „Semnalul de alarmă tras de mine a avut efect, în sfârșit Piața Ianca are apă! A doua zi după ce a apărut în presă comunicatul prin care semnalam lipsa apei din Piața Ianca, încălcare a legii care punea în pericol sănătatea oamenilor, primarul Chiriță, încurcat în propriile minciuni, nu a mai avut încotro și s-a apucat de treabă.

Rupt de realitate și indiferent la problemele oamenilor, primarul Chiriță declara în ziua în care a apărut articolul că piața are apă, inclusiv caldă, când în fapt nu era strop de apă în piață, nici măcar robineți la cișmele nu existau. Declarația primarului a fost o adevărată sfidare la adresa locuitorilor orașului, dovadă sutele de comentarii care au apărut în mediul online, pentru că toată Ianca știa că piața nu are apă. Cum spuneam, a fost furnicar în piață pentru a acoperi minciuna primarului, s-au săpat șanțuri la foc automat, s-au tras țevi și în sfârșit, au fost puși și robineți!

În ceea ce privește licitația pentru tarabe, minciuna este și mai mare, dovadă că data achiziție de noi tarabe era… 31 iunie! Pun mai jos foto cu acest proiect, pentru a se vedea cât de aberante sunt hotărârile luate în Consiliul Local Ianca și care este practica folosită pentru a prosti lumea. Domnule Chiriță, luna iunie nu a avut niciodată mai mult de 30 de zile, este clar că a fost trecută intenționat o dată inexistentă în calendar, pentru că nu s-a dorit achiziționarea tarabelor mai devreme de începerea campaniei electorale. Mai sunt în calendar și alte zile «bune pentru făcut treabă» – 31 aprilie, 31 septembrie, 31 noiembrie și generoasa lună februarie, cu două sau chiar trei zile în unii ani, 29, 30 și 31 februarie. Succes la achiziții pe hârtie și la prostit lumea, domnule Chiriță!”.

Boboc mai aduce în discuție și declarația lui Chiriță cu privire la faptul că ar fi păstrat niște bani în fondul de rezervă pentru a acoperi partea de cofinanțare la un proiect european, subprefectul semnalând alte neconcordanțe: „Legat de fondul de rezervă și de economiile făcute de primarul Chiriță pentru proiectele sale de suflet din campanie electorală, aș vrea să îl informez public, dacă nu a învățat în cei 18 ani de când se află în funcția de primar, că banii rămași nefolosiți la fiecare final de an nu se adună între ei, ci rezerva fiecărui an intră în bugetul anului următor și se socotește la suma totală. Primarul Chiriță cunoaște doar adunarea simplă, dar aici nu este cazul!

Deci «performanța» administrației Chiriță în ceea ce privește banii strânși în mandatul acesta este de 71 miliarde lei, sumă imensă despre care primarul spune că a fost păstrată pentru a cofinanța un proiect european care se referă la achiziția a patru autobuze hibrid. Curios este faptul că Primăria Ianca postează că acest contract privind cofinanțarea s-a semnat pe 13.10.2020, după care s-a mai semnat o dată pe 03.11.2021 și pe același principiu, urmează să se semneze, cu siguranță, și în 2022. Ca să nu mai spun că din cele 71 de miliarde lei strânse de primarul Chiriță, în timp ce Ianca stă în sărăcie, puteau fi cumpărate la preț întreg cele patru autobuze, cu tot cu stații!

Domnule Chiriță, vă încurcați în propriile minciuni și cu această ocazie, ies la iveală nereguli grave din Primăria pe care o conduceți. Vă sugerez ca data viitoare să trageți aer în piept înainte de a da niște răspunsuri care sfidează legea, bunul simț și răbdarea oamenilor!

Eu nu sunt în campanie electorală, ci încerc să vă atrag atenția asupra unor necesități/ priorități care există în orașul pe care îl conduceți din birou. Sunt nevoit să apelez la acest gen de comunicare pentru că evitați dialogul. Nu sunt singurul «alungat» din acest oraș, cine deranjează este împins spre Brăila, în cel mai fericit caz!”.

Articole asemănătoare

Comments

 • Nicu

  08/07/2022

  Asa este ceia ce se spune în acest reportaj este pura realitate. Dacă ai nevoie sa ati rezolvi niște probleme primarul nu este de gasit

  Replay
 • gogu

  28/07/2022

  Miroase a razbunare din partea unei contabile care a rupt degetul de la mana celui care i a dat i felie de paine alba de mancat!!!!!Caracter infect au unele doamne din politica dambovitaeana!!!!!!!

  Replay

Lasă un răspuns