Subprefectul Boboc (PNL): „Având sprijinul fostului premier Nicolae Ciucă, am reușit să obțin pentru Ianca 6 milioane lei pentru înființarea rețelei de gaze în satul Perișoru”

Subprefectul Brăilei, Adin Boboc, declară că având sprijinul președintelui PNL,  Nicolae Ciucă, fost premier,  a reușit să obțină pentru Ianca 6 milioane lei pentru înființarea rețelei de gaze în satul Perișoru.

Boboc – care a fost anunțat recent drept candidatul PNL pentru Primăria Ianca – afirmă că în ziua în care Ciucă a fost prezent la Brăila, la inaugurarea podului peste Dunăre, a avut o discuție cu acesta, iar liderul liberal i-a promis că-l va susține pentru obținerea unor noi investiții, în cazul în care va deveni primar al orașului Ianca: „Organizația PNL Ianca m-a desemnat drept candidat pentru Primăria Ianca la alegerile locale de anul viitor, iar cu această ocazie vreau să le mulțumesc colegilor liberali pentru încrederea acordată. Multe dintre problemele semnalate public de mine în ultimul an și-au găsit rezolvare după zeci de ani de așteptare. Voi reveni cu exemple concrete într-un comunicat viitor. Concluzia este că social-democrații aflați la butoane în Ianca sunt total dezinteresați de nevoile oamenilor și incapabili să realizeze proiecte utile pentru comunitate, au nevoie să li se spună ce este de făcut și să fie împinși mereu de la spate.

Domnilor reprezentanți ai PSD aflați dintr-o regretabilă eroare în fruntea Primăriei Ianca, dacă sunteți depășiți de situație și nu aveți habar de cum se face administrație în interesul oamenilor, faceți un pas în spate și nu vă mai bateți joc de soarta a mii de locuitori ai UAT Ianca!

Am luat hotărârea de a candida la funcția de primar pentru că îmi doresc să schimb modul de a face administrație în Ianca, vreau să promovez o administrație în care oamenii să fie pe primul loc, iar cheltuirea banului public să fie una corectă, eficientă și transparentă.

Un alt exemplu concret de implicare în rezolvarea problemelor oamenilor este reprezentat de intervenția mea pentru realizarea unui proiect de strictă necesitate pentru UAT Ianca, respectiv alimentarea localităților cu gaze naturale. Este un proiect pe care l-am susținut în campania din 2020 și care reprezintă în continuare o prioritate pentru mine. Am profitat de vizita la Brăila a fostului premier Nicolae Ciucă și i-am solicitat ajutorul în acest sens. Astfel, cu sprijinul domnului Nicolae Ciucă, am reușit să obțin pentru Ianca 6 milioane lei pentru înființare rețea gaze în satul Perișoru. Este o reușită istorică într-o localitate ținută zeci de ani pe loc de interesele și incompetența PSD!

Problema este că Primăria Ianca, dezinteresată de nevoile oamenilor, a întocmit doar două proiecte de înființare rețea gaze, pentru două sate, celelalte fiind ignorate cu bună știință de administrația PSD. Dacă ar fi întocmit mai multe proiecte, ar fi existat șansa să fie alocate mai multe fonduri pentru înființare rețele gaze în mai multe localități din Ianca.

Un alt motiv pentru care nu au fost realizate proiecte de alimentare cu gaze în toate localitățile din Ianca este reprezentat de blocarea intenționată de către administrația PSD a programului gratuit de realizare a cadastrului sistematic. Derulată în mod gratuit la nivelul întregii țări, acțiunea de realizare a cadastrului sistematic este ținută pe loc la Ianca de interesele personale ale social-democraților, care au de câștigat sume frumoase de pe urma haosului existent în acte, prin neînscrierea în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a tuturor terenurilor existente pe raza UAT Ianca.

În loc să facă lumină într-un domeniu care bate pasul pe loc de zeci de ani, oamenii PSD întârzie cu bună știință realizarea cadastrului sistematic, timp în care scot profit de pe urma terenurilor cu probleme legate de drepturile de proprietate. Dacă acest cadastru sistematic ar fi fost gata, așa cum se întâmplă în alte localități, s-ar fi putut realiza proiecte pentru înființare rețele de gaze în toate satele din Ianca și poate astăzi s-ar fi primit finanțare pentru demararea lucrărilor.

Întârzierea realizării cadastrului sistematic afectează inclusiv lucrările de împădurire de pe marginea Drumului Național dintre Ianca și Traian, care s-au blocat exact din acest motiv.

Legat de candidatura mea la funcția de primar al UAT Ianca, vreau să vă spun că am primit din partea domnului Nicolae Ciucă promisiunea că mă va sprijini și în alte proiecte de interes pentru comunitate, în momentul în care voi câștiga Primăria Ianca. Am discutat despre oportunitățile de dezvoltare din zonă și despre atragerea de investitori, în condițiile în care Drumul Național Brăila-Buzău, denumit «Muntenia Expres» și inclus în Master Planul de Transport, trece prin UAT Ianca.

După zeci de ani de incompetență PSD, vreau să le redau locuitorilor din Ianca încrederea că lucrurile se pot face și în interesul lor, nu doar spre bunăstarea baronilor PSD, care au luat în stăpânire orașul și își bat joc de el după bunul plac. Ianca are nevoie de o administrație care să lucreze pentru oameni, nu împotriva lor!”.