Subprefectul Boboc: „Poate elevii de elită ai orașului Ianca vor fi recompensați pentru meritele lor de administrația locala. Anul acesta, eleva care a obținut cea mai mare medie de admitere la liceu din județ, Cătălina Teodora Maria Pruteanu, nu a primit nici măcar o diplomă sau un buchet de flori”

Subprefectul Brăilei, Adin Boboc (PNL), a participat ieri, 22 Decembrie, alături de Cătălin Canciu (PNL), secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, la o lecție deschisă de istorie oferită cu ocazia Zilei Revoluției Române de profesorul Ion Bărbuceanu la Muzeul Ianca.

Boboc declară într-un comunicat dat publicității că după ce a fost prezent ieri, în municipiu, alături de prefect, la manifestările dedicate Zilei Revoluției Române, s-a deplasat la Ianca, răspunzând invitației profesorului Bărbuceanu: „Domnul profesor Ion Bărbuceanu a pus bazele Muzeului Ianca în urmă cu 24 de ani, reușind astfel să salveze de la uitare și distrugere peste 1.000 de piese de patrimoniu. Tot de 24 de ani coordonează în mod voluntar activitatea acestei instituții de cultură și la cei 76 de ani pe care îi are, se chinuie, fără sprijin și înțelegere din partea autorităților locale și județene, să țină «în viață» o parte din istoria orașului Ianca.

Alături de mine în vizita făcută la Muzeul Ianca s-a aflat secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului Cătălin Canciu, în încercarea de a pune Muzeul Ianca pe harta turistică a județului Brăila și de a găsi soluții de susținere financiară a acestei instituții de cultură.

Am onorat apoi invitația de a participa la Târgul caritabil de Crăciun organizat de elevii Liceului Teoretic «Constantin Angelescu».

Acțiunea s-a desfășurat sub forma unei expoziții cu vânzare de produse specifice acestei sărbători, confecționate de elevii de gimnaziu și de liceu, care au dat dovadă de talent, creativitate și sensibilitate, amintindu-ne astfel de copilărie și de magia Crăciunului.

Târgul și-a propus să ofere speranță și sprijin în prag de Crăciun pentru patru copii care provin din familii cu posibilități financiare reduse. Felicitări organizatorilor pentru această frumoasă inițiativă de a aduce bucuria Crăciunului în casele acestor copii necăjiți!

Târgul a avut loc în sala de sport a Liceului «Constantin Angelescu». Ce bine ar fi fost dacă și elevii Liceului «Nicolae Oncescu» ar fi avut posibilitatea să organizeze un astfel de Târg de Crăciun, dar din păcate acest lucru nu a fost posibil, pentru că școala de pe Sărățeni nu are sală de sport.

Închei cu speranța că în anul 2023 administrația locală din Ianca va oferi un sprijin real învățământului, iar copiii din localitate vor deveni prioritatea numărul unu. Poate în 2023 vom avea o sală de sport pe Sărățeni, poate vom avea o grădiniță nouă în Ianca, pentru că în ultimii ani nu s-a construit niciuna, poate vom avea treceri pentru pietoni în preajma școlilor, poate va fi construit un gard pentru grădinița din Târlele Filiului, poate se va găsi o soluție decentă pentru decontarea navetei profesorilor.

Poate elevii de elită ai orașului Ianca vor fi recompensați pentru meritele lor și vor găsi un sprijin real în reprezentanții administrației locale. Să nu mai ajungem în situația jenantă de anul acesta, când eleva care a obținut cea mai mare medie de admitere la liceu la nivelul întregului județ, Cătălina Teodora Maria Pruteanu, din Ianca, nu a primit nici măcar o diplomă sau un buchet de flori.

Îmi doresc ca 2023 să fie un an al speranței, al gândurilor și al faptelor bune!

Sărbătoarea Crăciunului să vă aducă bucurii, fericire, noroc, cadouri sub brad și oameni dragi aproape!

La mulți ani tuturor locuitorilor județului Brăila, în special celor din Ianca!”.