Subprefectul Brăilei, Adin Boboc (PNL), referire la primarul orașului Ianca, Fănel Chiriță (PSD): „Țin să îi mulțumesc că face și un pic de administrație, după atâția ani de figurație!”

Subprefectul Brăilei, Adin Boboc (PNL), declară că după ce a semnalat în numeroase rânduri în spațiul public diverse probleme din Ianca, “minunile” așteptate de ani de zile încep să se întâmple.

Boboc afirmă într-un comunicat dat publicității că „ceea ce primarul Fănel Chiriță nu a reușit să facă pentru comunitate în cei 19 ani de când este primar, se realizează în prezent, la îndemnul și presiunea PNL. Cum am mai spus, eu sunt un om corect, motiv pentru care, pe această cale, țin să îi mulțumesc că face și un pic de administrație, după atâția ani de figurație! Multe dintre proiecte sunt făcute în urma numeroaselor semnale trase de mine în spațiul public. Dacă asta este soluția de a-i trezi din somn pe reprezentanții PSD, atunci voi continua și pe viitor în aceeași manieră care dă roade!

Să le luăm pe rând!

Minuni:

1.Prima pe listă ar fi mutarea în clădirea părăsită a fostului bloc destinat profesorilor navetiști a Grădiniței cu program prelungit și deschiderea ei la începutul acestui an școlar – un proiect al PNL, pentru realizarea căruia ne-am chinuit ani de zile să-i convingem pe primarul Chiriță și pe consilierii PSD Ianca.

Anul acesta însă, în apropierea alegerilor locale, se pare că planetele s-au aliniat mai bine, iar primarul Chiriță și consilierii PSD au găsit bună propunerea PNL, ba mai mult, și-au însușit proiectul în totalitate, fără a aminti o vorbă despre… insistențele PNL. Noi nu avem orgolii politice și ne bucurăm că proiectul a fost realizat, iar copiii din Ianca au, în sfârșit, o grădiniță în care să își poată desfășura activitatea în condiții civilizate și le urăm succes în noul an școlar!

2.Tot la acest capitol intră și modernizarea Casei de Cultură, o lucrare aflată în derulare, care înghite însă enorma sumă de 49 miliarde lei vechi! Așa cum am mai spus, cu acești bani aduceam Casa Poporului pe rulmenți în Ianca. Vom vedea la final ce se va alege de acești bani.

3.Înțeleg că transportul public modern va ajunge, în sfârșit, și pe străzile din Ianca! Așteptăm cele 4 autobuze hibrid promise până la finalul anului și sperăm că nu vor mai exista stații descoperite, în care oamenii să aștepte autobuzul în soare sau ploaie.

Restanțe:

1.Aici cap de listă ar fi scăderea taxei pe gunoi – cea mai mare din tot județul Brăila, stabilită de PSD Ianca la 22 lei/persoană/lună și a taxei pe apă – cea mai mare din țară, stabilită de PSD Brăila la 15 lei mc/lună apă+canalizare.

2.O altă restanță ar fi alimentarea cu gaze, discuții și promisiuni rulate de la o campanie electorală la alta, în cele 5 mandate de când sunteți primar.

3.Tot la restanțe intră și lipsa trotuarului și a trecerii pentru pietoni din zona supermarket-ului Penny, de la intrare în Ianca. Oamenii care merg la cumpărături își pun zilnic viața în pericol, pentru că sunt obligați să traverseze DN2B, care nu este prevăzut în zonă cu trecere pentru pietoni și nici cu trotuar.

Lucrări de proastă calitate:

1.Reabilitarea Parcului din Ianca, lucrare aflată în derulare, în care se investesc 54 miliarde lei vechi – o sumă imensă, de pe urma căreia nu se vede mai nimic. Singura schimbare ar fi că în multe locuri s-a reușit performanța de a se asfalta… spațiul verde, așa cum s-a putut observa cu ocazia Zilelor Orașului.

2.Tot la acest capitol intră și cei 2 km și ceva de șosea de pe DJ 221, care traversează orașul Ianca (strada Sărățeni), o lucrare de tot râsul, cea mai proastă de pe întreg DJ 221. Se vede că proiectul a fost făcut din birou, pentru că lucrarea este fără podețe și fără șanțuri pentru scurgerea apei, plus că șoseaua este în pantă, iar atunci când plouă, apa intră în curțile oamenilor și le mătură tot ce au prin gospodării.

Pentru realizarea acestei lucrări mărețe, primarul Chiriță Fănel și-a dat mâna cu vicepreședintele CJ, Epureanu Ionel, cel care a semnat ordinele de plată pentru construcția drumului.

De remarcat este apariția tot mai frecventă în zonă a vicelui Epureanu, care speră că lumea va uita că în 2009, pe vremea când era viceprimar la Ianca, a susținut transformarea orașului în Groapa de gunoi a județului Brăila! După ce a îngropat Ianca în gunoi, a plecat liniștit vicepreședinte la CJ, de unde, în cei 7 ani de când este ordonator principal de credite, nu a ajutat cu mai nimic comunitatea din care a plecat! Acum vine senin și se alătură echipei PSD care îngroapă Ianca, crescând astfel numărul groparilor de la doi, la trei: Chiriță, Mircescu și Epureanu! Mă aștept să fiu iar denigrat și atacat la persoană de vicele Epureanu, așa cum obișnuiește să procedeze, atunci când nu are argumente pentru a combate dovezile care demonstrează clar contribuția decisivă a acestuia la transformarea UAT Ianca în groapa de gunoi a județului Brăila!

3.Și pista pentru biciclete este tot un proiect făcut din birou, fără legătură cu realitatea. Peste tot în țară, așezarea este următoarea: șosea, pistă pentru biciclete, trotuar. La Ianca însă, căruța este pusă înaintea boilor: după șosea, urmează un spațiu verde, apoi un trotuar îngust de 90 cm, încă un spațiu verde, pista pentru biciclete și încă un spațiu verde până la curtea oamenilor, îngreunând astfel accesul auto. La noi, ca la nimeni! Ca să nu mai spun că pista pentru biciclete, turnată pe ploaie, la începutul acestui an, este deja crăpată în multe locuri. Iar pe trotuarul îngust de 90 cm, este un chin să te deplasezi, dacă vrei să mergi cu soția sau copilul de mână. Singura soluție este să mergi în șir indian, mai nou la Ianca s-a inventat “șirul iancan”.

4.Rețelele de socializare sunt pline zilnic cu tot felul de postări, în care aleșii PSD se pozează la inaugurări și sărbători, încât mă întreb când mai au timp să și muncească, dacă sunt plecați mereu prin județ și își fac campanie electorală pe banii noștri!?

5.O altă întrebare ar fi: cine îi trage la răspundere pe cei din conducerea UAT Ianca pentru proiectele pentru atragerea de fonduri naționale sau europene care nu au fost depuse sau au fost depuse cu întârziere? Cine răspunde și mai ales cum, pentru faptul că Ianca a pierdut în toți acești ani atâția bani, care ar fi putut duce la dezvoltarea orașului?

Asta înseamnă PSD la Ianca – manipulare și minciună, precum și expunere mediatică excesivă pentru aceleași proiecte nerealizate și rulate de la o campanie electorală la alta și cam atât!”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns