SUBPREFECTUL DRĂGHINCESCU: ÎN ULTIMII 30 DE ANI INSTITUȚIA PREFECTULUI A FOST GOLITĂ DE CONȚINUT. NU CRED CĂ PREFECTURA AR TREBUI SĂ FIE O FLOARE LA BUTONIERA UNOR PARTIDE

Subprefectul Brăilei, Simona Drăghincescu (ce are în prezent atribuții de prefect), vrea să facă niște schimbări în ceea ce privește activitatea instituției pe care o conduce și imaginea acesteia în rândul opiniei publice.

Drăghincescu a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că „Instituția Prefectului în ultimii 30 de ani a fost golită de conținut, comportându-se strict ca o purtătoare de hârtii de la unele autorități către alte autorități.

În opinia mea, prefectul și Instituția Prefectului – care reprezintă Guvernul în teritoriu și veghează la respectarea legii în teritoriu – nu este un purtător de hârtii din stânga-n dreapta sau din dreapta în stânga și nici nu cred că ar trebui să fie așa, o floare la butoniera unor partide, ci este o instituție apolitică ce trebuie să aibă ca și ideal și ca și obiect de activitate problemele cetățenilor, propuneri de Hotărâri de Guvern, modificări ale legislației în funcție de necesitățile cetățenilor, probleme care apar prin aplicarea legii și care cetățenii consideră că nu sunt în regulă.

Cât o să fiu eu în această funcție o să încercăm să redăm Instituției Prefectului activitățile pe care ar fi trebuit să le aibă și importanța pe care ar fi trebuit să o aibă”.

Subprefectul a mai vorbit despre faptul că în ultima perioadă s-au primit la Prefectură, pe email, foarte multe sesizări sau reclamații vizavi de probleme pe care „unele autoritățile le tratează cu dezinteres nu de ieri, de azi, ci în ultimii 30 de ani”.

Drăghincescu a precizat că printre problemele sesizate se numără faptul că de ani de zile se întâmplă accidente de circulație într-o anumită zonă a Bulevardului Dorobanților, din cauza celor care fac curse de mașini pe timpul nopții și care pierd controlul volanului și fie intră în mașinile parcate în zonă, fie intră în imobilele din zonă.

De asemenea, ea a mai amintit și de sesizările unor cetățeni nemulțumiți de faptul că la unele terase sau restaurante este muzica dată la volum maxim pe timpul nopții sau de sesizările celor care reclamă mirosul pestilențial care se simte uneori în zona în care locuiesc: „Există un anumit miros care apare dimineața și seara în principal și știm foarte bine că este de undeva de la Smârdan și se simte și de unde este, dar așa cum ne-am învățat, autoritățile în materie plimbă hârtiile și stau la calculator și dau niște răspunsuri din fața unor calculatoare și ne spun că nu există niciun agent economic pe Bulevardul Dorobaților sau pe Bulevardul Independenței, unde s-a sesizat mirosul. Asta știm și noi, nu trebuie să ne ducem la Garda de Mediu, să primim 50-60 de milioane pe lună, ca să știm că acolo nu există niciun agent economic producător de mirosuri. Probabil că le ei, la Mediu, n-a ajuns ideea că vântul bate și poate să ducă mirosul dintr-o parte în alta”.