SUBPREFECTUL DRĂGHINCESCU: PRIMARII LOCALITĂȚILOR ÎN CARE EXISTĂ PIEȚE AGROALIMENTARE TREBUIE SĂ IA MĂSURI URGENTE PENTRU ASIGURAREA ACCESULUI PRODUCĂTORILOR AUTOHTONI

Subprefectul Brăilei, Simona Drăghincescu, ce are în prezent atribuții de prefect, anunță că Ministerul Afacerilor Interne le-a cerut în mod expres primarilor localităților în care există piețe agroalimentare „să ia măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni”.

Mai exact, potrivit unei informații furnizate de Drăghincescu, primarii trebuie să organizeze lucrurile astfel:

„A- acolo unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții să se organizeze urgent pentru a le deschide, în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020).

B- acolo unde nu se pot deschide, să scoată mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea piețelor, dar să restricționeze accesul auto în spațiile respective.

C-acolo unde nu există nici această posibilitate, să organizeze Piețe agroalimentare volante în aer liber pe alte amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale”.

De asemenea, potrivit instrucțiunilor ministerului amintit, mâine la ora 11:00 „prefecții vor organiza ședințe la Prefecturi cu primarii, pentru a lua act de masurile luate”.

Amintim că astăzi, primarul Brăilei, Marian Dragomir, a cerut oficial Instituției Prefectului convocarea de urgență a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), pentru a se discuta cum se vor aplica noile reglementări aprobate de Guvern în ceea ce privește închiderea piețelor agroalimentare care își desfășoară activitatea în spații închise.