SUBPREFECTUL DRĂGHINCESCU: PROBABIL CĂ ODATĂ CU ÎNCEPEREA NOULUI AN ȘCOLAR VA CREȘTE UN PIC NUMĂRUL DE ÎMBOLNĂVIRI DE COVID-19, DAR NU CRED CĂ VA FI O CREȘTERE SUBSTANȚIALĂ

Subprefectul Brăilei, Simona Drăghincescu, nu crede că odată cu începerea cursurilor, elevii vor putea fi ținuți tot timpul cu masca pe față și la distanță unii de alții, să nu se atingă, să nu se îmbrățișeze, să nu se joace, mai ales în ceea ce-i privește pe cei de la clasele primare. Drăghincescu spune că din experiența sa de părinte știe că în general, copiii nu pot fi ținuți separați, fiindcă ei au tendința să se apropie unii de alții și să se joace.

În acest context, Drăghincescu se așteaptă ca după începerea noului an școlar să crească puțin numărul de cazuri confirmate cu COVID-19 la nivelul județului, însă nu la modul îngrijorător: „Probabil va crește un pic numărul de îmbolnăviri, dar nu cred că va fi o creștere substanțială, pentru că eu cred că o mare parte din populația României este deja imunizată. Cred că au avut această boală nu numai din martie – și este o opinie personală -, ci din decembrie 2019, când au venit primele persoane din străinătate în România și în Brăila. În perioada aceea a crescut brusc numărul de îmbolnăviri de răceală și gripă și știți foarte bine că anul trecut, în noiembrie și decembrie, numărul de cazuri de copii bolnavi de gripă sau numărul de răceli întregistrate în rândul elevilor a fost foarte mare. Acum nu știm dacă au fost bolnavi de COVID-19 sau de gripă sezonieră sau ce a fost, dar o mare parte din populația Brăilei a fost foarte răcită în perioada noiembrie – decembrie 2019 – martie 2020.

Eu sper să nu avem probleme în perioada următoare și să ținem lucrurile sub control. Adică dacă avem un număr de 35-40 de persoane confirmate zilnic putem să ținem situația sub control”.