SUBPREFECTUL DRĂGHINCESCU: PROMIT CĂ AUTORITĂȚILE VOR AMENDA CANDIDAȚII CARE SUNT PRINȘI CĂ NU POARTĂ MASCĂ, ÎNCĂLCÂND LEGEA; E VALABIL ȘI PENTRU FOSTUL PREFECT BOBOC

Toți candidații care se vor afla în campanie electorală în perioada următoare sunt obligați să poarte mască și în aer liber și să respecte toate măsurile impuse de legislația în vigoare, fiindcă altfel vor suporta rigorile legii – este declarația subprefectului Brăilei, Simona Drăghincescu (ce are atribuții de prefect).

Potrivit acesteia, nu doar alegătorii vor fi cu ochii pe candidați, ci și autoritățile, „care vor fi chiar mai vigilente cu candidații, pentru că dacă aceștia tot vor să devină reprezentanții cetățenilor, măcar atâta lucru ar trebui să știe și ei, că trebuie să poarte mască și trebuie să nu depășească numărul de 50 de persoane. Măcar o lege ar trebui să citească și ei, pe asta, pe ultima, că oricum nu citesc prea mult!”.

Întrebată de unde știe că acești candidați „nu citesc prea mult”, subprefectul a răspuns că îi cunoaște: ”Ei, am fost atâția ani consilier local și județean, ce Dumnezeu!”.

Drăghincescu a precizat, totuși, că afirmația sa nu se referă chiar la toți candidații, fiindcă „nu este o chestie generală, ci este așa, mai pentru 80%”.

De asemenea, ea a dat asigurări că autoritățile nu se vor feri să amendeze candidații care sunt prinși că încalcă legea în sensul de a nu purta masca în timpul activităților de campanie sau de a desfășura adunări publice cu un număr de persoane mai mare decât cel prevăzut de lege.

Întrebată dacă autoritățile nu vor avea rețineri să-l amendeze nici măcar pe fostul prefect Cătălin Boboc (candidat la președinția CJ), Drăghincescu a răspuns: „Cel mai în măsură să știe legea este fostul prefect, că doar a fost

reprezentantul Guvernului în teritoriu și ar trebui să știe câteva chestii”.

Atenționată, în glumă, să fie atentă ce spune, fiindcă s-ar putea ca Boboc să vină înapoi în funcția de prefect, Simona Drăghincescu a răspuns: „Acum, na, fiecare persoană crede că are bastonul de general în raniță. Eu am crezut că vrea să vină președinte la Consiliului Județean…”.