Subprefectul Nițescu (PNL) + PSD = Love

Subprefectul Nițescu (PNL) + PSD = Love

Nu știu ce e cu PSD-ul ăsta în ultima vreme, că iubirea plutește în aer în zona roșie…

După ce am vorbit ieri despre deputatul George Adrian Paladi care s-a îndrăgostit, fiind puțin căsătorit – și ne referim la faptul că s-a îndrăgostit de viață, de zona social-democrată a politicii, de tot ce-i roșu, în general – vă povestim azi de alt personaj din zona administrației/ politicii brăilene care a făcut o pasiune nu în PSD, ci pentru PSD: subprefectul Nicolae Nițescu, care este și el puțin căsătorit cu PNL-ul.

Nițescu s-a îngălbenit când a auzit că președintele Alexandru Popa îl va păstra pe Adin Boboc (PNL) ca subprefect, în cazul în care PSD Brăila va obține de la centru una dintre cele două funcții amintite și-și va putea numi omul său. După șocul inițial, Nițescu a văzut negru înaintea ochilor și și-a spus că nu este posibil ca un om de valoarea lui, cu 4 mandate de primar la activ – e adevărat, un primar comunal, dar tot primar! -, un adevărat Greuceanu administrativ și politic, să fie dat la o parte și să fie ținut pe funcție unul a cărui principală realizare a fost că a căutat cu disperare o budă decentă pentru premierul Ludovic Orban, ca să nu iasă șeful lui politic de acolo într-o stare mai tulburată decât cea în care a intrat… Și nici măcar n-a găsit acea budă!

Nu e drept! Păi se compară realizările lor?! El a reușit să piardă alegerile la Mărașu după 4 mandate ca primar, în timp ce Boboc a reușit să piardă alegerile la Ianca din prima încercare de a ajunge primar și a eșuat și în a găsi o budă decentă în Ianca pentru Orban.

Ca să nu mai spunem de gafa lui Boboc, care a declarat la ditamai mitingul electoral: „Îmi pare rău, domnule prim-ministru, că trebuie să… Am avut emoții… Am avut emoții pentru că vine prim ministrul la Ianca și nu avem o toaletă la care să aibă acces. Am avut emoții că nu avem o toaletă în târg. Noroc ca și-a făcut nevoile la Șuțu!”.

Dar dacă tot vorbim despre gafe, în caz că nu vă mai amintiți, Nițescu însuși a recunoscut că i s-a dat funcția de subprefect fiindcă n-a mai fost ales primar și trebuia să mănânce și el o pâine. Un motiv perfect valabil ca să i se dea omului să pape un cozonac…

Nițescu a declarat după ceremonia de depunere a jurământului ca subprefect: „Nu am fost suprins când mi s-a propus să fiu susținut pentru această funcție, pentru că colegii mei, foști primari, imediat după ce am pierdut alegerile din septembrie, s-au oferit, practic, să-mi întindă o mână de ajutor și am mers pe încurajarea pe care am primit-o de la ei. Ei au fost primii care m-au încurajat, pentru că a fost o situație dificilă prin care am trecut. A fost un moment dificil în viața mea, după 16 ani de administrație să pierzi alegerile e destul de greu…”.

Dacă ne întrebi pe noi, e și uimitor ca după 16 ani de administrație la Mărașu să pierzi alegerile…

Ideea este că Nițescu a descoperit că iubește funcția de subprefect, cu tot ce presupune ea (ne referim la statut și la salariu) și nu vrea să se dea plecat. Și dacă nu a ajuns la niciun rezultat cu cel care i-a dat-o, Nițescu a zis că poate ajunge la o înțelegere cu cei care vor să i-o ia, adică PSD-iștii. Și din informațiile noastre, chiar a ajuns la un compromis, fiindcă cei din PSD sunt oameni ai dialogului, te poți înțelege cu ei dacă știi cum să-i iei, nu sunt ca Popa, care are un fix („Jos PSD!”) și nu înțelege nici de vorbă bună, nici de amenințări – face mai multă opoziție PSD-ului acum, când sunt în alianță la nivel național, decât îi făceau alții, atunci când erau în opoziție „oficială”. El e încă tânăr, nu înțelege că politica asta are niște subtilități, că dacă spui la modul public „Jos PSD!” nu înseamnă că trebuie să și acționezi în sensul „Jos PSD!”, că în politica profesionistă una spui și alta faci, ca să mănânce și gura ta ceva, să vă fie la toți bine, indiferent că sunteți la putere sau în opoziție. N-ai cu cine să faci politică profesionistă, frate, nu mai ai cu cine, s-a stricat PNL-ul!

Se pare însă că unele lucruri s-au rezolvat pe calea dialogului (ne referim la dialogul Nițescu – PSD) și ca atare, este posibil să constatăm că după ce PSD-iștii brăileni s-au chinuit în ultima vreme să-i ia PNL-ului una dintre funcțiile de subprefect, subit, social-democrații nu vor mai lupta pentru funcția respectivă și Nițescu va rămâne acolo în virtutea inerției și a binecuvântării oculte social-democrate.

Popa, vezi că Nițescu dă din casă!

(foto – Nițescu se ține de scaunul din Prefectură)