SUBVENTII PENTRU ANGAJATORII CARE INCADREAZA IN MUNCA ABSOLVENTI AI UNOR INSTITUTII DE INVATAMANT

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila aminteste angajatorilor ca in cazul in care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant, primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, o subventie de 900 lei/absolvent. De asemenea, angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi din randul persoanelor cu handicap primesc lunar, pe o perioada de 18 luni, o subventie de 900 lei/absolvent.

Nu beneficiaza de aceasta subventie: * angajatorii care au obligatia, potrivit legii, de a incadra in munca absolventi ai institutiilor de invatamant; * angajatorii care in ultimii 2 ani au fost in raporturi de munca cu absolventii institutiilor de invatamant, cu exceptia situatiei in care pentru persoanele respective au beneficiat de stimulent financiar in conditiile Legii nr. 72/2007; * angajatorii la care calitatea de administrator/asociat este detinuta de una sau mai multe persoane fizice sau juridice care au calitatea de administrator/asociat la alti angajatori ce au beneficiat de cel putin una dintre facilitatile prevazute de Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru şomaj şi stimularea ocuparii fortei de munca; * angajatorii care la data solicitarii acordarii stimulentului se afla in situatia de insolventa, in procedura de executare silita, reorganizare judiciara, faliment, dizolvare, lichidare ori administrare speciala, care au activitatile suspendate sau restrictii asupra acestora.

Informatii suplimentare se pot obtine de la AJOFM Braila, in municipiul Braila, Bdul. Dorobantilor, nr. 603-605 sau la tel./fax 0239/611386, 0239/613078, 0239/661749, 0239/660574.