Suspectat că s-a branșat ilegal la rețeaua de curent electric, Cătălin Boboc demisionează din PNL: „Consider că este cel mai decent gest politic pe care îl pot face, astfel încât imaginea partidului să nu fie afectată de acuzațiile care mi-au fost aduse”

Cătălin Boboc, fost președinte PNL Brăila, fost prefect și fost secretar de stat, și-a dat demisia din partid în această seară. Decizia a venit în contextul în care pe 3 octombrie o echipă a SDEE Muntenia Nord-Sucursala Brăila care făcea verificări în teren a descoperit la un imobil care este proprietatea lui Boboc – și este și adresa de domiciliu din cartea sa de identitate – un contor despre care angajații SDEE spun că a fost branșat ilegal. După cum se arată în nota de constatare întocmită de angajații SDEE, „la verificare în baza de date la Electrica Furnizare nu există – nu are contract de furnizare a energiei electrice. Energia electrică nu este facturată. La această adresă a existat contract până în 18.03.2008”. Ca atare, cei de la SDEE au anunțat Poliția, iar „în cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe  la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii nr. 123/2012 a energiei electrice și gazelor naturale”, după cum ne-a informat IPJ Brăila.

Boboc a declarat că este nevinovat, că are contor montat legal, are contract cu Electrica și plătește facturi pentru curentul consumat. El a prezentat public ca dovadă a nevinovăției sale un aviz tehnic de racordare din anul 2007.

Cazul a fost prezentat în presa locală și centrală, iar unii reprezentanți ai PSD au somat public PNL să ia o poziție în cazul Boboc, rezultatul fiind că în această seară, fostul secretar de stat a postat pe o rețea de socializare un mesaj prin care își anunță decizia de a demisiona din partid: „Pentru a nu politiza o situație personală care va fi lămurită, și pentru a nu crea în vreun fel presiune, am decis să îmi dau demisia din funcția de membru al Partidului Național Liberal. Consider că este cel mai decent gest politic pe care îl pot face astfel încât imaginea partidului să nu fie afectată de acuzațiile care mi-au fost aduse.

Varianta autosuspendării nu există într-un astfel de caz, prin urmare demisia este singura soluție, până la clarificarea situației. Voi reveni cu toate explicațiile și documentele necesare după ce voi face toate demersurile pentru a-mi demonstra nevinovăția.

Am fost și sunt un om de partid, le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru colaborare, din 2003 și până acum. Îi asigur de buna mea credință și cred că ne vom reauzi!”.