TABARAC: APOMETRUL CERESC FUNCTIONEAZA CU PRECIZIE NEMTEASCA PE UNELE STRAZI – IN FIECARE LUNA PLOUA LA FEL, EXACT ACEEASI CANTITATE DE APA

Consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL) a fost uimit sa constate  ca pe unele strazi din cartierul Chercea, in ultimii ani, a plouat “cu o precizie nemteasca” – dovada ca s-a inregistrat oficial exact aceeasi cantitate de apa, luna de luna.

Tabarac a declarat astazi ca acest lucru i-a fost adus la cunostinta de o braileanca ce locuieste in cartierul amintit si care i-a aratat ca potrivit facturilor emise de CUP Dunarea, in 2015 si 2016 a platit luna de luna exact aceeasi suma pentru taxa pe apa de ploaie (suma aferenta unei cantitati constante de apa pluviala), in 2017 a platit o suma mai mica, dar aceeasi, luna de luna, iar in 2018 a platit o taxa mai mare, dar din nou, constanta, luna de luna. Consilierul liberal a precizat ca aceasta situatie nu este unica, ci este valabila pentru intreaga strada.

In acest context, Tabarac nu poate decat sa se mire cat de bine functioneaza pe unele strazi din Chercea “apometrul ceresc”: “Deasupra strazii, in cartierul Chercea, ploua regulat in aceeasi cantitate de apa luna de luna, exista, sa zic asa, un <<apometru ceresc>>, care le-a pus in facturile CUP Dunarea o cantitate precisa de apa si tot anul 2015 si 2016 a platit 23 de lei fix pe apa de ploaie in fiecare luna – ca-i ianuarie, ca-i iunie, iulie, nu conteaza, aceeasi cantitate de apa.

Cred ca s-o fi defectat acest apometru ceresc si a trebuit inlocuit cu unul electronic si in 2017, a scazut (taxa pe apa de ploaie – n.r.), ce-i drept: nu a mai platit 20 de lei, a platit vreo 13 lei – luna de luna. La fel, cu precizie nemteasca, luna de luna s-a inregistrat aceeasi cantitate de apa de ploaie si cred totusi ca si acesta s-a defectat, pentru ca in 2018 a revenit la 20 de lei; tot luna de luna – precizia ramane nemteasca.

La CUP Dunarea nu se intelege ca trebuie sa existe o logica in tot ceea ce faci, o evidenta a tuturor incasarilor pe care le faci. (…) Sunt alti cetateni care au primit facturile si ce reiese din acele facturi, de la un vecin la altul, pus in paralel, cu aceeasi suprafata… te crucesti! Asta tine tot de o viziune si un mod prin care tu, conducerea unei companii de utilitate publica, nu intelegi ca esti in slujba cetateanului si ca trebuie sa eficientizezi toate costurile, pentru a avea niste servicii de calitate maxima”.

Precizam ca deocamdata, dupa cum am fost anuntati de directorul economic al CUP, Ionel Avram (PSD), la aceasta companie singurul care mai da declaratii presei este purtatorul de cuvant. In luna martie a acestui an, cand am fost informati de domnul Avram despre acest lucru, i-am cerut numele si numarul de telefon al purtatorului de cuvant. Directorul economic a raspuns ca deocamdata nu stie numarul de telefon persoanei respective, dar vom fi anuntati.

Saptamana trecuta i-am cerut si directorului general al CUP, Silviu Mangiurea, numele si numarul de telefon al purtatorului de cuvant. Acesta a spus ca nu stie numarul persoanei in cauza, fiindca aceasta este “in pregatire”, dar vom fi anuntati ulterior. In acest context, asteptam cu nerabdare ca sefii CUP sa  anunte presa care este numele si numarul de telefon al putatorului de cuvant, ca sa putem obtine si noi informatii oficiale de la compania amintita.

Precizam, de asemenea, ca potrivit legii, o perioada de timp, cantitatea de apa care intra in calculul taxei pe apa de ploaie era una fixa de-a lungul anului si reprezenta o medie a cantitatilor de precipitatii, insa de cativa ani, aceasta formula a fost schimbata, iar cantitatea de precipitatii care ar trebui sa fie folosita de CUP Dunarea in calculul facturii pe o luna este cea inregistrata de Administratia Nationala de Meteorologie in luna anterioara.